Življenjski slog
26.01.2022 14:37
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj je toplotna črpalka najboljša rešitev za ogrevanje in hlajenje doma?

Zavedanje o energijski potratnosti gospodinjstev in trajnostno razmišljanje sicer prihajata v ospredje našega bivanja, a vsekakor prepočasi. Z majhnimi koraki za boljše okolje lahko začnemo že pri svojem domu. In kar je pri vsem najbolje - hkrati poskrbimo za svoje udobje in prihranimo zajeten kupček domačega proračuna.

Toplotni sistemi slovenskih domov so v večini še vedno energetsko potratni. Toplotna črpalka lahko poskrbi za nižje stroške, manjši vpliv na okolje in udobje vašega doma. Ker vanjo ne točite na primer kurilnega olja, je tudi za uporabo enostavna in brezskrbna. Ko jo vklopite, opravi svoje, ko je ne potrebujete, jo izklopite – in to je vse. Seveda lahko njeno delovanje tudi avtomatizirate in praktično pozabite, da obstaja.

Če se želite izogniti ogrevanju na fosilna goriva, je zdaj pravi čas. S tem lahko bistveno zmanjšate ogrevalne emisije in dodate svoj prispevek k čistejšemu okolju.

Ko se odločate za toplotno črpalko, je najbolj pomembno, da izberete zanesljivega ponudnika. Pri podjetju Andrej Pintar s.p.  zagotovijo profesionalno montažo in servis naprav priznanih znamk Panasonic, Mitsubishi, Toshiba …

Peč in klimatska naprava v enem

Če poenostavimo, toplotne črpalke delujejo kot hladilnik, le da v obratni smeri. Energijo oziroma toploto za ogrevanje doma (in vode v domu) pridobivajo iz zunanjega zraka, lahko pa tudi iz tal ali vode, kar je energijsko še manj potratno in okolju še prijaznejše. Z nakupom in vgradnjo toplotne črpalke vam pri TMSA.PINTAR d.o.o. zagotavljajo brezskrbnost za naslednjih 25 let.

Ste vedeli, da lahko toplotne črpalke opravljajo tudi vlogo klimatske naprave in zrak prijetno ohladijo? Tako lahko peč in klimatsko napravo zamenjate z eno napravo – toplotno črpalko.

Pozabite na fosilna goriva in preklopite na učinkovitost

Toplotne črpalke postajajo vse bolj priljubljene zaradi dejstva, da se pri proizvodnji toplega ali hladnega zraka ne zanašajo na fosilna goriva. V primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi občutno zmanjšajo količino toplogrednih plinov, ki se vsako leto sproščajo v okolje, pa tudi stroške gospodinjstva.

Vzdrževanje toplotne črpalke je zanemarljivo. Podobno kot pri klimatski napravi je priporočljivo, da zamenjate zračne filtre enkrat na sezono. To pa je ob normalnem delovanju, poleg priporočljivega rednega servisa vse, za kar morate poskrbeti. Umazan filter zmanjša učinkovitost sistema in lahko privede do onesnaženost zraka z alergeni.

Izberite pravo, pri tem pa se zanesite na izkušnje strokovnjakov

Pred nakupom toplotne črpalke se posvetujte s strokovnjaki podjetja TMSA.PINTAR d.o.o. Svetovali vam bodo, katera črpalka oziroma kateri obnovljivi viri so najbolj primerni za vašo hišo (zrak/voda, voda/voda, zemlja/voda). Podobno kot pri klimatskih napravah je pomembna tudi sama moč črpalke, ki jo izračunajo na podlagi velikosti hiše, tlorisa, števila oken … Za vsa vprašanja so vam na voljo na e-poštnem naslovu info@servis-pintar.si ali telefonski številki 041 695 667.

Kaj pa, če naletite na oviro in vgradnja ni mogoča?

Za domove, v katerih na žalost vgradnja toplotne črpalke ni mogoča, nudijo prodajo, vgradnjo in montažo ostalih ogrevalnih tehnik, vključno s pečmi na biomaso (pelete) ali drva. Vodilo podjetja TMSA.PINTAR d.o.o. je kakovost, zato prisegajo na ogrevalne rešitve podjetja Klover in Kalon.

Peči na pelete in drva so energetsko varčna rešitev, ki je v kombinaciji s sodobno tehnologijo v nešteto slovenskih domov vrnila les kot glavni vir ogrevanja. Tovrstne peči vam znižajo obstoječe stroške ogrevanja tudi do 60 %. Ker gre za dolgoročno odločitev – peči na pelete in drva imajo prav tako življenjsko dobo 25 let – se posvetujte z mojstri podjetja TMSA.PINTAR d.o.o. Razložili vam bodo prednosti in slabosti različnih oblik peči na biomaso in s tem olajšali izbiro.

Poleg svetovanja in montaže vso izbrano tehniko tudi servisirajo, vključno s toplotnimi črpalkami in klimatskimi napravami.

Obiščite spletno stran servis-pintar.si in si preberite o opisanih tehnikah ter preklopite na brezskrbne in varčne rešitve.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
toplotne črpalke

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TMSA.PINTAR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TMSA.PINTAR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TMSA.PINTAR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več