Računalništvo, telefonija
28.11.2020 06:32

Deli z drugimi:

Share

Zakaj je Microsoft pripravil igralno konzolo Xbox Series S?

Igralna konzola Xbox Series S za malo denarja ponuja veliko!
Igralna konzola Xbox Series S za malo denarja ponuja veliko!

Uradna prodaja težko pričakovane igralne konzole Microsoft Xbox Series S se je pričela 10. novembra letos, njegova maloprodajna cena pa v evropskem prostoru znaša 299 evrov. Najmanjša konzola Xbox doslej je skorajda 60 odstotkov manjša oziroma kompaktnejša v primerjavi z večjim modelom Xbox Series X. Tudi to konzolo odlikuje izjemno hiter čas nalaganja iger, nemoteno preklapljanje med igrami, igralna izkušnja pa bo v celoti digitalna.

Pri podjetju Microsoft so razkrili, da so igralno konzolo Xbox Series S pripravili predvsem zaradi tega, da bi si lahko novo generacijo igralnih konzol privoščili tudi tisti, ki nimajo veliko denarja oziroma niso pripravljeni vložiti veliko v nakup namenske naprave za igranje iger. Poleg tega predstavlja precej cenejša igralna konzola Xbox Series S odlično konkurenco za igralno konzolo PlayStation 5 konkurenčnega podjetja Sony. Slednja je sicer precej zmogljivejša, je pa tudi znatno dražja v primerjavi s konzolo Xbox Series S.

Ali se bo »strategija« podjetja Microsoft na koncu izplačala, nam bo seveda pokazal čas. Vsekakor pa drži, da nova igralna konzola Xbox Series S končnemu uporabniku nudi veliko. Ta namreč za malo denarja ponuja dostop do sodobnih tehnologij.


Prijavi napako v članku