Operacijski sistemi
01.12.2015 11:13
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj Apple namešča aplikacije?

Prvi mož Appla Tim Cook je že napovedal oster boj zoper nedovoljene telesne preiskave!
Prvi mož Appla Tim Cook je že napovedal oster boj zoper nedovoljene telesne preiskave!

Zanimiv vpogled v delovanja podjetja Apple je posredoval Eddie Cue, odgovoren za razvoj določenih spletnih programov pri podjetju Apple. V zadnjem času se je Cue mudil pri številnih medijih in posredoval svoj pogled na stanje novinarstva in predvsem applove aplikacije Apple News.

Tim Cook, CEO podjetja Apple, je nedavno nazaj javnosti sporočil, da ima Apple News že več kot 40 milijonov uporabnikov. Sprva se zdi številka velika vendar pa je težko oceniti ali gre za redne uporabnike ali zgolj celotno število vseh, ki so se registrirali v aplikacijo. Končno uporabo, za katero je ključno število rednih uporabnikov, tako na podlagi te informacije ni bilo možno oceniti. Vendar pa je aplikacija in storitev, ki jo prinaša za Apple izjemnega pomena. Kot je poudaril Cue je razlog zakaj so aplikacijo predhodno namestili na vse iOS 9 naprave enostaven. V primeru, da pri Applu ocenijo, da gre za aplikacijo, ki jo bodo uporabniki uporabljali vsak dan, jo predhodno namestijo na pametne telefone in tablice. To je edini kriterij po katerem se odloča.

Zanimiv odgovor se je ponudil na vprašanje novinarja o smiselnosti uporabe aplikacije za obstoječe medije. Eddie Cue je prednost sodelovanja medijev za Apple News opisal kot orodje s pomočjo katerega lahko mediji dosežejo svojo ciljno skupino. Po njegovih besedah se predvsem lokalnim medijem ne splača razvijati lastne mobilne platforme za distribucijo novic in s tem lahko namesto tega uporabijo Apple News. Cue se je prav tako dotaknil prihodkov iz naslova oglaševanja. Pri tem je poudaril, da je od posameznega medija odvisno ali bo uporabljal applove storitve za oglaševanje, in si zagotovil 70 odstotkov vseh prihodkov, ali pa oglaševal v lastni režiji in tako obdržal 100 odstotkov. Apple tako aplikacije ne ponuja zaradi finančnih prihodkov ampak izključno zaradi povečanja konkurenčne prednosti uporabe platforme iOS.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku