Igre
18.06.2017 11:59

Deli z drugimi:

Share

Zagotavljamo vam, da vas ta igričarski prenosnik ne bo pustil hladne!

Igričarski prenosni računalnik Acer Predator 21 X je praktično brez konkurence.
Igričarski prenosni računalnik Acer Predator 21 X je praktično brez konkurence.

Ker najzahtevnejši ljubitelji računalniških iger ne prisegajo na kompromise, je podjetje Acer zanje pripravilo prenosni računalnik Predator 21 X, ki mu ne bo zmanjkalo moči niti pri najzahtevnejših nalogah. Največja prednost novosti pa je v tem, da za prikazovanje slik uporablja 53,3-centimetrski (21-palčni) zaslon IPS ločljivosti 2.560 × 1.080, ki je rahlo ukrivljen. Ukrivljenost zaslona je podobna naravni ukrivljenosti oči, zato svet na zaslonu uporabnika popolnoma posrka vase. Večja sta tudi kot gledanja in občutek globine, kar ustvarja skorajda tridimenzionalni učinek, to pa je še najbolj opazno pri prvoosebnih igrah, kot so dirkalne igre, igre s simulacijo letenja in strelske igre.

Oblikovno všečni igričarski prenosni računalnik Acer Predator 21 X je pričakovano opremljen tudi z zmogljivo strojno opremo. Ta namreč obsega Intelov procesor Core i7-7820HK in grafični kartici NVIDIA GeForce GTX 1080 v SLI načinu delovanja in s podporo tehnologiji G-Sync, ki sinhronizira hitrost osveževanja zaslona z grafično kartico in tako praktično odpravlja trganje in trzanje slike, hkrati pa se zmanjša vhodni zamik. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik DDR4 kapacitete 64 gigabajtov, pogon Solid State z 512 gigabajti vgrajenega prostora, in terabajtni klasični (2,5-palčni) trdi disk, ki je seveda namenjen predvsem shranjevanju podatkov.

Za povezljivost je pri prenosnem računalniku Acer Predator 21 X dobro poskrbljeno, saj so na voljo vmesniki USB (Type-A in Type-C), HDMI in DisplayPort. Piko na i pa dajejo še mehanična tipkovnica in zamenljiva plošča, ki jo lahko uporabljamo tako b vlogi številčnice kot sledilne ploščice. Novost seveda ni primerna prepogostemu prenašanju, saj meri kar 56,9 x 31,5 centimetrov in tehta kar 8,5 kilogramov. Pri tem velja še dodati to, da je podjetje Acer izdelalo le 300 tovrstnih igričarskih prenosnih računalnikov, zanj pa je treba odšteti kar preračunanih 8.040 evrov.


Prijavi napako v članku