Igre
11.11.2022 07:28
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Začetek 3. sezone FIFA slovenskega državnega prvenstva

Pričela se je 3. sezona FIFA slovenskega državnega prvenstva v e-športih pod okriljem E-športne zveze Slovenije, tokrat pod glavnim pokroviteljstvom znamke NACON.

Komaj se je zaključilo BOFX Valorant slovensko državno prvenstvo v e-športih, že se je pričelo NACON FIFA Slovensko državno prvenstvo za sezono 2022/23. V soboto 5. 11. so potekale kvalifikacije za uvrstitev med najboljših 16, ki bodo v rednem delu v dveh divizijah med seboj potegovali za mesto v končnici. Tja se bo uvrstilo najboljših 8 posameznikov, ki se bodo za naziv najboljšega igralca tretje sezone FIFE pomerili v finalu v živo, ki bo potekalo v soboto 3. 12. 2022 v Big Bangu v Ljubljani.

Že hiter pogled na igralce razkrije kar nekaj znanih imen iz končnic prejšnjih dveh sezon. Tu so Leon Šardi (Sneaky Foxes), Anej Pucko (Cyber Wolves Esport), Tim Horvat, Marko Kotnik, Bojan Posega in pa seveda branilec 2x naslova Sašo Kavaš (Sneaky Foxes). Mu bo uspelo ubraniti naslov tudi v tretje? Tekmovanje bo vsekakor razburljivo, saj je poleg že znanih veteranskih igralcev letos tudi kar nekaj novincev z veliko potenciala, ki bodo zagotovo skušali vreči kralja s prestola.
Prva presenečenja so že prišla v torek, ko so bili odigrani prvi krogi rednega dela. Na primer, Kavaš je odigral dve neodločeni tekmi in je tako trenutno šele tretji v 1. diviziji. Seveda ti rezultati še nič ne pomenijo, saj imajo igralci pred sabo še kar nekaj krogov in so favoriti v začetek nove sezone mogoče štartali preveč ležerno. Vsekakor bo še zanimivo spremljati nadaljnje kroge in razplet dogodkov.

Prvi naziv igralca tedna pa si je po izboru strokovne komisije prislužil Žan Firšt, kar mu bo na koncu zagotovo prineslo kar nekaj točk k nazivu MVP NACON FIFA SDP, če bo nadaljeval s tako dobrimi igrami.

Naslednje kroge NACON FIFA SDP si boste lahko ogledali že v torek 15. 11. 2022 on 19.00 uri na uradnem Twitch kanalu E-športne zveze in YouTube kanalu esport1.si. Dokler pa čakate na nove kroge, si lahko v spodnjem videu pogledate 10 najboljših akcij preteklega kroga NACON FIFA SDP.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
E-športna zveza Slovenije FIFA 23

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847