Računalništvo, telefonija
16.03.2011 09:47
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za računalničarje en zaslon ni več dovolj

Več kot je zaslonov, boljše je!
Več kot je zaslonov, boljše je!

Računalničarji postajajo vse bolj odvisni od elektronskih naprav in spletnih storitev. Najnovejša raziskava podjetij Nielsen in Yahoo je celo pokazala, da računalničarji pri gledanju televizije nujno potrebujejo tudi napravo za neposredno sporočanje. V raziskavi, ki je bila opravljena v Združenem kraljestvu, je bilo ugotovljeno, da osem od deset računalničarjev ob gledanju televizije uporablja vsaj eno orodje za socialno mreženje.

Raziskava, ki je bila opravljena onkraj luže, je pokazala skoraj povsem enako sliko. Američani prav tako pri gledanju televizije vse bolj množično koristijo storitve socialnih omrežij. Kar 34 odstotkov anketirancev je priznalo, da je neposredno sporočanje pri gledanju televizije celo zabavno. Pri tem uporabljajo tako osebne in prenosne računalnike kot pametne mobilne telefone in tablične računalnike.

Raziskovalci podjetij Nielsen in Yahoo so prepričani, da se bo v prihodnje odstotek računalničarjev, ki pri gledanju priljubljene televizijske oddaje uporabljajo še naprave za neposredno sporočanje močno povečal. Zaradi tega naj bi vsi večji proizvajalci televizijskih sprejemnikov pričeli množično izdelovati naprave, opremljene z vmesniki za hiter in enostaven dostop do socialnih omrežij in sistemov za neposredno sporočanje. Če prisegate na sodobne oblike komuniciranja, vam bodo ti televizorji zagotovo pisani na kožo.


Prijavi napako v članku