Digitalizacija
01.09.2021 09:00
Posodobljeno 7 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za informatike, ki stavijo na pravo povezavo med prakso in teorijo

Kako ustrezno uporabljati drone? Kdo in kako nas v resnici hekajo? Kakšni so primeri iz prakse pri analizi delovanja spletnih strani? Kako deluje izmenjava podatkov med službami javne varnosti v različnih državah?
Izredni študij in študij ob delu, kakršnega ponujata Višja strokovna šola Abitura in Fakulteta za komercialne in poslovne vede, sta za po pričevanjih dosedanjih uspešnih diplomantov odlična odločitev!
Izredni študij in študij ob delu, kakršnega ponujata Višja strokovna šola Abitura in Fakulteta za komercialne in poslovne vede, sta za po pričevanjih dosedanjih uspešnih diplomantov odlična odločitev!

Priznajte: ko pomislite na take vsebine, vaša prva misel ni klasični študij. A že samo nekaj naslovov vabljenih predavanj pokaže, da obstajajo tudi študijski programi, ki izpolnijo obljubo o povezavah med teorijo in aktualno prakso!

Po mnenju izvajalcev študijskih programov na Abituri in Fakulteti za komercialne in poslovne vede digitalna prihodnost čaka na nove strokovnjake, ki bodo poleg znanja imeli tudi pravi občutek za praktične rešitve. Zaposleni posamezniki že dobro vedo, da je pri delu na področju informatike nujno bogatiti z nenehno novimi znanji. Kdor išče študij in delo na področju informatike, pa najde pravo izbiro zase v programih, ki teorijo izrazito povezujejo s prakso. Izredni študij in študij ob delu, kakršnega ponujata Višja strokovna šola Abitura in Fakulteta za komercialne in poslovne vede, sta za po pričevanjih dosedanjih uspešnih diplomantov odlična odločitev!

Abitura za bodoče inženirje informatike

Na največji zasebni višji šoli v Sloveniji, ki že skoraj 30 let izobražuje strokovnjake z različnih področij, lahko bodoči inženirji informatike izbirajo med moduli, kot sta Izdelovanje programskih aplikacij in Načrtovanje in razvoj informacijskih sistemov, dvoletni študij pa vselej vključuje tudi praktično izobraževanje. Posebna prednost študija na Abituri so sproti aktualizirane tematike. Šola je kot prva v Sloveniji na primer uvedla izbirni predmet Uporaba blockchain tehnologije in kriptovalut.

Javno veljaven in mednarodno primerljiv študij je na Abituri organiziran v obliki modulov in študentje v določenem časovnem obdobju osvajajo znanje le posameznega obveznega ali izbirnega predmeta. Predavanja v popoldanskem času in eventualno ob sobotah dopoldne dopolnjujejo sodobne oblike izobraževanja, ki zagotavljajo študij v prilagodljivem času tudi tistim, ki se ne morejo udeleževati predavanj v živo. Tudi zato je med študenti Abiture veliko podjetnikov, športnikov in že zaposlenih ljudi.

abitura-FKPV-študij-informatike1

Kot pravi eden od zadovoljnih diplomantov Abiture v svojem zapisu na blogu mreže www.studiraj.si: »Predmetnik je bil tak, kot sem ga iskal, zame pa je bilo pomembno tudi to, da bom lahko obiskoval predavanja, čeprav sem imel tedaj dvoizmensko delo in čeprav sem živel v Mariboru. Zelo pomembno je bilo tudi to, da je bila šolnina zame finančno sprejemljiva. Ko zdaj pomislim nazaj, je bila odločitev za Abituro ena izmed najboljših naložb v mojem življenju!«

Fakulteta za diplomirane poslovne informatike

Tako Abitura kot Fakulteta za komercialne in poslovne vede, ki imata sedež lastnih moderno opremljenih prostorih v Celju, omogočata študij s področja informatike na več lokacijah po vsej Sloveniji. Pri vseh svojih programih poudarjajo izobraževanje v živo – pa četudi to s pomočjo sodobnih elektronskih platform poteka na daljavo.

Bodoči diplomirani poslovni informatiki lahko na visokošolskem študiju izbirajo med moduli, kot sta modul Sistemska tehnologija, v katerem je izrazitejša pozornost namenjena operacijskim sistemom in mrežam ter varnosti informacijskih sistemov, ali modul Aplikativna tehnologija, v katerem študentje osvajajo razvoj spletnih in poslovnih aplikacij. Ne glede na modul dodatno izbirajo med predmeti, kot so Virtualizacija, Družbena omrežja v poslovanju, Multimedijska tehnologija, Elektronsko poslovanje in številni drugi. Študij zaključijo z diplomsko nalogo ali z diplomskim izpitom s področja finančnega upravljanja in naložb v informacijsko tehnologijo ali s področja trendov v razvoju informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Profesorji in predavatelji z izkušnjami iz gospodarstva študente usmerjajo v reševanje izzivov iz prakse in pri tem študente povezujejo tudi z morebitnimi delodajalci. Za stik med študenti in zaposlovalci skrbi tudi Karierni center fakultete. Študentom so na voljo tudi najrazličenješ možnosti za študijsko izmenjavo ali prakso v tujini v okviru programov Erasmus.

Informacijska znanja tudi za druga področja študija in dela

Abitura poleg inženirjev informatike izobražuje tudi ustrezno informacijsko pismene ekonomiste, poslovne sekretarje, organizatorje socialnih mrež, inženirje varovanja ter strokovnjake za velnes, gostinstvo in turizem. Fakulteta za komercialne in poslovne vede poleg visokošolskega študija poslovne informatike ponuja tudi študij komerciale, turizma in varnostnega menedžmenta, na podiplomskem študiju pa letos ponuja nov program Poslovne vede II.  Študentje vseh smeri lahko izbirajo tudi aktualne predmete s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije – z vsebinami, ki jih od izobraženih strokovnjakov pričakuje digitalna prihodnost!

Več o Abituri in Fakulteti za komercialne in poslovne vede na spletnih straneh abitura.si in fkpv.si.

Vas zanima več iz te teme?
izobraževanja izobraževanja na daljavo

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Digital.si, Mojca Petan s.p.

Rašica 31a, 1315 Velike Lašče, Tel: 070 175 175
Spletna prisotnost podjetja ne glede na panogo lahko močno vpliva na uspeh in razvoj. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da večina strank pred nakupom ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667