Računalništvo, telefonija
23.10.2012 09:08
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z okvirjem za tablico nad stacionarne radarje

Policija in mestno redarstvo z veliko mero zaskrbljenosti spremljata razvoj novega okvirja za tablice.
Policija in mestno redarstvo z veliko mero zaskrbljenosti spremljata razvoj novega okvirja za tablice.

Stacionarni merilniki hitrosti so med vozniki sila nepriljubljeni. Slovenija tu ni nobena izjema, saj so neznani storilci pred kratkim v Mariboru zažgali kar dva merilnika hitrosti. Da bi prehitri vozniki imeli manj skrbi z radarji in visokimi denarnimi kaznimi, sta ameriška inovatorja Jonathan Dandrow in Nathan Stokes pripravila nadvse zanimiv okvir za registrske tablice. Ta namreč poskrbi, da registrske tablice na fotografijah stacionarnih radarjev niso prepoznavne.

Koncept delovanja inovativnega okvirja za tablice je nadvse enostaven, saj deluje na principu tako imenovane povratne bliskavice. V okvir je vgrajeno tipalo, ki je občutljivo na bliskavico. Ko zazna bliskavico radarja, tako rekoč v trenutku sproži nasproten blisk in tako prepreči, da bi se na fotografiji videla registrska oznaka. Inovatorja, ki sta okvir poimenovala noPhoto (brez slik), sta odločena, da bosta novost pripeljala na prodajne police trgovin.

Inovatorja Jonathan Dandrow in Nathan Stokes sta prepričana, da njun izum ni v nasprotju z zakonodajo (vsaj ameriško ne), saj njun izdelek fizično ne prekriva ali ovira pogleda na registrsko tablico. Od tega, da bi inovativni izum pripeljala na trg, ju loči le preračunanih 80 tisoč evrov. Projekt so doslej posamezniki podprli s preračunanimi 13 000 evri. Inovatorja bosta denar za zagon projekta zbirala vse do 7. novembra. Več informacij o zanimivem projektu je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/1qGjz.


Prijavi napako v članku