Računalništvo, telefonija
14.10.2013 13:53

Deli z drugimi:

Share

Z jesenskim dogodkom smo otvorili prenovljeno NT konferenco

Z jesenskim dogodkom smo otvorili prenovljeno NT konferenco
Z jesenskim dogodkom smo otvorili prenovljeno NT konferenco

Uspešno je zaključen prvi dogodek prenovljene NT konference, osrednje slovenske tehnološke prireditve, ki je na Gospodarskem razstavišču IT-strokovnjakom in razvijalcem postregla z informacijami o najnovejših storitvah, napravah, rešitvah in trendih na področju informacijskih tehnologij.

Vsebine za partnerje in izobraževalni sektor

Jesenski sklop celodnevnih poglobljenih seminarjev so dopolnile tudi druge izobraževalne vsebine. Partnerji so se udeležili Microsoftovega šolanja »Fit za IT akademija« ter posebne delavnice IT Camp o infrastrukturi kot storitvi Windows Azure. Zaposleni v izobraževalnem sektorju pa so se na jesenski NTK lahko udeležili EDU tracka, kjer so bile na predavanju predstavljene tehnološke novostih za šolstvo.

Celodnevni seminarji za IT-strokovnjake in razvijalce

Jesenska NT konferenca je s kvalitetnimi predavanji v okviru šestih seminarjev poskrbela tako za IT-strokovnjake kot tudi za razvijalce. Predavateljem se je na NT konferenci pridružila Kathleen Dollard, ki sodi med najbolj priznane poznavalke tehnologije C# na svetu, sodelovalo pa je tudi šest slovenskih strokovnjakov z nazivom »Microsoft Most Valuable Professional«. V središču osrednje slovenske tehnološke prireditve so bili operacijski sistem Windows 8.1 ter nov val Microsoftovih poslovnih izdelkov in storitev v oblaku, ki bodo strankam in partnerjem na voljo od 18. oktobra. Robert Trnovec, generalni direktor slovenskega Microsofta verjame, da je le Microsoft tisti, ki lahko s svojimi novostmi in rešitvami odgovori na potrebe podjetij: »Na prvem dogodku NT konference 2014 strankam in partnerjem predstavljamo nov val poslovnih izdelkov za računalništvo v oblaku. Gre za zelo pomembne novosti, saj ocenjujemo, da bodo podjetja pri prehodu v oblak stavila na ponudnike z najboljšo programsko opremo kot storitvijo, globalnim javnim oblakom z obsežnim ekosistemom storitev drugih ponudnikov in zaokroženo podporo za hibridna okolja. Če pogledamo rešitve, ki jih predstavljamo danes, vidimo, da lahko le Microsoft odgovori na potrebe podjetij na vseh teh področjih.« Poudarek konference je bil tudi na načrtovani ukinitvi podpore za sistem Windows XP in zbirko Office 2003, ki bo nastopila v aprilu 2014.

Popoldansko druženje ob NTpivu

Intenzivne seminarje smo zaključili s prijetnim druženjem ob NTpivu, kjer smo v sproščenem okolju nadaljevali z mreženjem in izmenjavo izkušenj. Ob glasbi in degustaciji piva smo z druženjem dali piko na i kvalitetnim predavanjem uveljavljenih strokovnjakov. Tako smo dokazali, da lahko lahko enodnevni dogodek udeležencem ponudi tako izobraževalne vsebine kot tudi in zabavo. Naslednji dogodek v okviru NT konference se bo odvil 21. januarja 2014 v Cankarjevem domu, aprila pa bomo NTK zaključili z dvodnevnim dogodkom na Bledu.


Prijavi napako v članku