Računalništvo, telefonija
05.07.2011 13:05
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z Google+ do neomejenega prostora za fotografije in filme

Če imate uporabniški račun na Google+, prostorska omejitev na Picasi preprosto izgine.
Če imate uporabniški račun na Google+, prostorska omejitev na Picasi preprosto izgine.

Program Picasa je računalničarjem zelo dobro poznan, saj je zdaleč najbolj uporabljena aplikacija za organiziranje in preprosto oblikovanje digitalnih fotografij. Google je pričel ponujati to brezplačno aplikacijo v letu 2004. Ta je do danes doživela številne bolj ali manj uporabne spremembe in omogoča celo shranjevanje videoposnetkov.

Medtem ko imajo uporabniki programa Picasa na voljo le gigabajt brezplačnega prostora, to za uporabnike Googlove nove spletne storitve Google+ ne drži. Ti imajo namreč na razpolago neskončno prostora. To pomeni, da lahko na spletno storitev Picasa naložijo neskončno fotografij in filmov. Pri tem fotografije ne smejo presegati velikosti 2.048 × 2.048 točk in filmski posnetki morajo biti krajših od 15 minut. Če bodo fotografije večje od dovoljene velikosti, jim bo Google »odšteval« razpoložljivi prostor. Povsem enaka “pravila” veljajo še za tiste, ki imajo pri Googlu zakupljen prostor v oblaku.

Uporabniki nove Googlove storitve imajo celo možnost označevanja oseb na fotografijah (tagging). Pri tem velja še omeniti, da če niste uporabniki spletne storitve Google+, se omejitev glede velikosti fotografij zmanjša na vsega 800 x 800 točk. Ko presežemo gigabajt razpoložljivega prostora, računalniški gigant samodejno poskrbi za zmanjšanje velikosti naloženih fotografij na »predpisano« velikost. Zato upajmo, da bo storitev Google+ kmalu na voljo prav vsem računalničarjem.


Prijavi napako v članku