Računalništvo, telefonija
23.11.2018 10:48

Deli z drugimi:

Share

YouTube kmalu s povsem spremenjenim načinom oglaševanja

Več reklamnih oglasov skupaj naj bi uporabnikom prineslo večje zadovoljstvo.
Več reklamnih oglasov skupaj naj bi uporabnikom prineslo večje zadovoljstvo.

YouTube je v tem trenutku ena najbolj raznolikih platform, kar jih splet ponuja, saj lahko na njem najdemo na milijone videoposnetkov, ki segajo od raznoraznih videov z nasveti do TV serij, glasbenih spotov, smešnic in tako naprej. Spletni portal je priljubljen tudi zato, ker se neprestano prilagaja tudi najbolj nenavadnim željam uporabnikov. Nedavno napovedana sprememba, ki se nanaša na pogostost predvajanja reklamnih oglasov znotraj posamičnega videoposnetka, naj bi sledila enakemu konceptu, saj naj bi bila precej manj obremenjujoča za gledalca kot sistem, ki je na voljo trenutno in ni nič kaj priljubljen med uporabniki.

Ključna sprememba je ta, da se bodo na začetku predvajanja videoposnetka namesto enega reklamnega oglasa lahko predvajala dva zapored, kar zagotovo ne bo všeč tistim, ki nestrpno čakajo na to, da oglas bodisi preskočijo ali pa se ta samodejno zaključi. Na srečo se nato reklamni oglasi ne bodo prikazovali med samim predvajanjem videoposnetka, kar pa bo nedvomno razveselilo mnoge, saj bo kakovost predvajanja s tem neprimerno večja. Edina izjema bodo daljši videoposnetki, saj se bodo reklamni oglasi tu pojavili tudi vmes in sicer dva (en za drugim), kar pomeni, da namesto štirih oglasnih reklam bosta uporabnikom na začetku prikazana dva reklamna videoposnetka zapored, vmes pa še dve reklami.

Pri podjetju YouTube so prepričani, da bo novi sistem prikazovanja reklamnih oglasov uporabnikom bolj všeč od tistega, ki je v veljavi danes. Novost naj bi širom sveta zaživela na začetku naslednjega leta in sicer najprej za tiste, ki uporabljajo osebne računalnike in nato še za uporabnike, ki prisegajo na mobilne naprave in pametne televizorje.


Prijavi napako v članku