Telefoni
08.08.2021 08:17
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi številka ena na področju pametnih mobilnih telefonov

Eno izmed glavnih vodil podjetja Xiaomi je, da kakovostni izdelki niso nujno tudi dragi, zato je nadvse priljubljeno med uporabniki storitev mobilne telefonije. K temu nedvomno veliko doprinese napredni grafični vmesnik MIUI, ki pripomore k boljši uporabniški izkušnji. Zato ne preseneča, da je priljubljenost pametnih mobilnih telefonov Xiaomi na svetovnem trgu vse večja.

Xiaomi se je na svetovnem trgu odlično odrezal v drugem četrtletju letošnjega leta. Junija je po vsem svetu prodal več pametnih telefonov kot Samsung in Apple, s čimer je po najnovejšem poročilu analitskega podjetja Counterpoint prvič postal vodilni na trgu. Čeprav je Xiaomi postal številka ena na svetu, v drugem četrtletju še vedno zaostaja za Samsungom.

Xiaomi je prvič presegel 50 milijonov pošiljk, zahvaljujoč kombinaciji vrhunskih naprav ter naprav nizkega in srednjega cenovnega razreda. Po podatkih analitskega podjetja Counterpoint je prodaja telefonov znamke Xiaomi junija 2021 narasla za 26 %, s čimer je v enem mesecu postala najhitreje rastoča blagovna znamka pametnih telefonov. Pričakuje se, da bo podjetje Xiaomi obdržalo vodilni položaj, saj Samsung letos nove družine pametnih telefonov Note ne bo izdal, naslednja družina naprav S pa sledi čez šest mesecev.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več