Računalništvo, telefonija
05.11.2016 12:50

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi in Philips združila moči za pametno razsvetljavo!

Pametna razsvetljava Xiaomi naj bi zlahka opravila s celotno konkurenco!
Pametna razsvetljava Xiaomi naj bi zlahka opravila s celotno konkurenco!

Kitajsko podjetje Xiaomi je eden največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, vse pogosteje pa orje ledino tudi na drugih področjih. Medtem ko je pred časom napovedalo prihod superpoceni pametne svetilke Smart LED, se sedaj podaja še v vode pametne razsvetljave. Kitajsko podjetje Xiaomi in nizozemska družba Philips sta se namreč pred kratkim dogovorili o sodelovanju na trgu pametnih razsvetljav LED.

Kitajsko podjetje Xiaomi in nizozemska družba Philips bosta za ta namen ustvarila skupno podjetje, ki bo skrbelo za oblikovanje in razvoj pametne razsvetljave LED. Njegovi izdelki bodo seveda namenjeni pametnim domovom, podjetje Xiaomi pa jih bo tržilo pod blagovno znamko MiJia. Poleg tega bo novoustanovljena družba razvijala programsko opremo za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android ter iOS, preko katere bomo seveda lahko upravljali pametne svetilke v sklopu pametnega doma.

Prvi izdelki se bodo prodajali preko rednih distribucijskih kanalov podjetja Xiaomi, saj ima podjetje precej razvito distribucijsko mrežo, in sicer tako na kitajskem kot drugod po svetu. Finančna plat sodelovanja med podjetjema Philips in Xiaomi javnosti ni poznana, znano pa je, da je Philips 70 odstotni lastnik novega podjetja, podjetje Xiaomi pa 30 odstotni.


Prijavi napako v članku