Računalništvo, telefonija
19.02.2021 18:30
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

xCloud vendarle na voljo tudi za iOS

Microsoft xCloud naj bi deloval tudi v navezi z mobilnimi napravami iOS.
Microsoft xCloud naj bi deloval tudi v navezi z mobilnimi napravami iOS.

Če ste v zadnjem času spremljali novice s področja videoiger, ste zagotovo že slišali za Microsoftovo igričarsko oblačno storitev xCloud. Novost je še vedno v poskusni fazi, pri čemer je pred kratkim postala dostopna še v dodatnih štirih državah, in sicer na Japonskem, v Avstraliji, Braziliji in Mehiki. To pomeni, da se storitev razvija in bo prej ali slej na voljo še drugim ljubiteljem iger po svetu. Za ta namen so pri podjetju Microsoft pripravili celo namensko aplikacijo za Android.

Uporabniki, ki trenutno preizkušajo Microsoftovo oblačno spletno storitev xCloud, imajo brezplačen dostop do številnih zanimivih iger. Med njimi najdemo igre, kot so Minecraft Dungeons, Halo: The Master Chief Collection in Forza Horizon 4. Kmalu pa bodo na voljo še igre, kot so Black Desert, PlayerUnknown’s Battlegrounds in Yakuza 0. Zato ni bojazni, da na njej ne bomo našli igre zase.

Nedavno pa so se na spletu pojavile še govorice, da bo Microsoftovo storitev xCloud mogoče uporabljati tudi v navezi z mobilnimi napravami podjetja Apple,a le s spletnim brskalnikom, saj je politika podjetja Apple za razvoj iOS mobilnih aplikacij, programerjem vse prej kot prijazna. Čeprav naj bi bilo storitev xCloud mogoče uporabljati le v navezi z mobilnim spletnim brskalnikom, bo igre še vedno mogoče igrati v celozaslonskem načinu in z daljinskim upravljalnikom.


Prijavi napako v članku