Telefoni
11.09.2009 10:06
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows Mobile 7 že nared?

Windows Mobile 7 naj bi ključno vplival na prihodnost mobilnih platform podjetja iz Redmonda.
Windows Mobile 7 naj bi ključno vplival na prihodnost mobilnih platform podjetja iz Redmonda.

Čeprav bodo prvi pametni mobilni telefoni, ki bodo opremljeni z oznako Windows Phone in bodo imeli prednameščen operacijski sistem Windows Mobile 6.5, na voljo šele oktobra, naj bi Microsoft že pripravil prvo poskusno različico mobilnega operacijskega sistema Windows Mobile 7.

Na novi mobilni operacijski sistem naj bi se splačalo počakati, saj naj bi bilo mogoče bogato paleto novih funkcionalnosti izbirati in upravljati preko zaslona, občutljivega na dotik, digitalnega fotoaparata in celo z gibi. Na zaslonu naj bi bilo mogoče sočasno uporabljati tudi več prstov (do največ 5), kar naj bi omogočilo enostavno premikanje fotografij, pošiljanja e-razglednic, izbiranja glasbe in podobno.

Microsoft naj bi pri novem operacijskem sistemu za pametne mobilne telefone dal velik poudarek tudi na združitev socialnih mrež z možnostjo lokalizacije uporabnikov preko navigacijskega sistema GPS. Poskusna različica mobilnega operacijskega sistema Windows Mobile 7 bo preizkuševalcem na voljo že v novembru, dokončno nared pa naj bi bil že aprila 2010.


Prijavi napako v članku