Obvestila podjetij
19.04.2010 12:46
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WiFi omrežja nove generacije

Visoko zmogljive brezžične naprave ZoneFlex omogočajo s svojimi naprednimi lastnostmi popolno nadomestitev žične infastrukture
WiFi omrežja nove generacije
WiFi omrežja nove generacije

Ruckus Wireless ZoneFlex so centralno upravljani profesionalni brezžični WiFi sistemi, ki omogočajo postavitev izredno visokozmogljivih brezžičnih WLAN omrežij z unikatno podporo za brezžični internetni video (IPTV) in brezžične glasovne komunikacije. Sistemi ZoneFlex so idealna izbira za podjetja, šole, hotele, skladišča in številna sorodna okolja z velikim številom brezžičnih uporabnikov, ki si želijo vrhunsko brezžično WiFi omrežje, znotraj objektov in na prostem. Družino sestavljajo visokozmogljive multimedijske dostopne točke ZoneFlex in multimedijski WiFi kontrolerji Zone Director, preko katerih poteka nadzor in upravljanje do 500 dostopnih točk.

BeamFlex – inteligentne antene

Vsaka posamezna dostopna točka ZoneFlex zagotavlja brezžični prenos 20 glasovnih klicev (VoFi), ducat IPTV strojev in povezovanje 100 podatkovnih odjemalcev. Impresivna zmogljivost se doseže s pomočjo vgrajene patentirane antene BeamFlex, ki omogoča ustvarjanje preko 4000 antenskih kombinacij in s tem avtomatično usmerjanje visokozmogljivega signala mimo izvora motenj, v smeri vsakega posameznega uporabnika (beamforming). Za razliko od vseh ostalih dostopnih točk, ki nekontrolirano razširjajo signal v vseh smereh, BeamFlex antena s kirurško natančnostjo usmerja signal izključno v smeri odjemalcev. Tako je zagotovljeno dva- do štirikratno povečanje dometa in s tem tudi toliko manjše število potrebnih enot za pokritje želene površine.


SmartMesh – posredovanje WiFi signala

Patentirana tehnologija SmartMesh izredno olajša postavitev brezžičnega omrežja, saj omogoča posredovanje brezžičnega signala med dostopnimi točkami. To pomeni, da na mestu namestitve ni potrebe po prisotnosti Ethernet ožičenja. Zadostuje, da je povezana ena enota, ostale enostavno vključimo v napajanje in brezžični signal se posreduje od povezane točke. Na lokacijah, kjer je mrežno ožičenje prisotno, lahko za napajanje uporabimo vgrajen PoE (Power over Ethernet) priključek. Vzpostavitev in upravljanje naprednega WLAN omrežja je z uporabo ZoneFlex vmesnikov izredno preprosto. Dostopne točke same poiščejo centralni kontrolni sistem, preko katerega se izvede samo namestitev. Zapletena študija objekta tako ni potrebna. WiFi omrežje lahko razdelimo na 16 SSID-jev (Service Set IDentifier), kar predstavlja idealno rešitev za napredno segregacijo prometa in storitev.

DynamicPSK – integriran portal za kontrolo dostopa

Znotraj kontrolne enote ZoneDirector se nahaja DynamicPSK, integriran portal za kontrolo dostopa, ki poskrbi za popolno varnost. Preko nje se vrši upravljanje s pravicami dostopa do brezžičnega omrežja in omogoča ustvarjanje začasnega dostopa za goste. Rešitev deluje v standardnem spletnem brskalniku tako, da uporabnikom ni potrebno namestiti posebne programske opreme. Sistem za vsakega uporabnika enostavno generira unikaten ključ za dostop. S pomočjo DynamicPSK lahko vzpostavimo tudi sistem za zaračunavanje dostopa do omrežja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku