Računalništvo, telefonija
30.06.2017 06:37

Deli z drugimi:

Share

Wi-Fi kioski prispeli na ulice Londona

Novodobni kioski so med imetniki mobilnih naprav nadvse priljubljeni!
Novodobni kioski so med imetniki mobilnih naprav nadvse priljubljeni!

Svet postaja vse bolj mobilen, kar se vse bolj odraža tudi pri uporabnikih svetovnega spleta. Uporaba mobilnih naprav je postala že tako pogosta, da je število uporabnikov interneta na mobilnih napravah prvič doslej preseglo število uporabnikov interneta na osebnih računalnikih. To je verjetno botrovalo k odločitvi podjetja British Telecom (BT), da uporabnikom ponudijo svojevrsten kiosk.

Novodobni kioski so dejansko dostopne točke za brezplačni dostop do svetovnega spleta, ki jih lahko koristijo vsi uporabniki mobilnih naprav. Ti kioski preko brezžične povezave zagotavljajo prenos podatkov s hitrostjo do enega gigabita na sekundo, in sicer do 45 metrov stran od bazne postaje. Na eno enoto je lahko sočasno povezanih do 250 uporabnikov, poleg tega pa jo je mogoče uporabljati tudi za opravljanje brezplačnih lokalnih pogovorov. Telefonska govorilnica je za nameček opremljena še s tabličnim računalnikom Android ter zvočniki in mikrofonom. Poleg tega tu najdemo še vmesnik USB za polnjenje mobilnih naprav, možnost pregledovanja digitalnih zemljevidov in celo uporabo navigacije za iskanje poti do želene lokacije.

Celoten sistem brezplačne povezave s svetovni splet in zagotavljanje ostalih storitev je za uporabnike brezplačen, financira pa se iz naslova oglaševanja. Novost bodo sprva preizkušali v Londonu, če bo projektu uspešen, pa bomo podobne digitalne kioske lahko kmalu zasledili še v drugih britanskih mestih, z nekoliko sreče pa tudi pri nas.


Prijavi napako v članku