Računalništvo, telefonija
10.05.2019 09:36

Deli z drugimi:

Share

Vsestransko uporabni Google Duplex kmalu tudi na spletu

Storitev Google Duplex bo uporabnikom kmalu dostopna tudi preko spletnega brskalnika.
Storitev Google Duplex bo uporabnikom kmalu dostopna tudi preko spletnega brskalnika.

Podjetje Google je že pred letom dni predstavilo nadvse zanimivo storitev Google Duplex. Tu dejansko gre za tehnologijo, ki je vse od prve omembe požela veliko zanimanja, določene ljudi je mogoče celo prestrašila, druge zmotila zaradi vprašanj glede zasebnosti, spet tretje navdušila. Duplex je namreč popolnoma avtomatizirani sistem, ki v našem imenu opravlja klice in to z bolj človeškim glasom kot do zdaj, ko smo pri tovrstnih asistentih navajeni bolj robotskega glasu. Poleg tega je Duplex sposoben razumeti “kompleksne stavke”, hitrejši govor in dolge izjave.

Medtem ko je storitev Google Duplex trenutno na voljo le za mobilne naprave z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android in iOS, bo ta kmalu na voljo tudi preko spleta. To v praksi pomeni, da ga bomo lahko uporabljali tudi v navezi s klasičnim spletnim brskalnikom. Uporabna tehnologija nam bo v veliko pomoč predvsem pri samodejnem izpolnjevanju spletnih obrazcev, pri čemer bo seveda »sodelovala« tudi umetna inteligenca podjetja Google.

Ker bo storitev Google Duplex tesno povezana z elektronskim poštnim predalom Gmail, to pomeni, da jo bomo lahko uporabljali celo za samodejno rezervacijo avtomobila ali hotela, saj bo podjetje Google lahko vse podatke o našem potovanju pridobilo kar iz vsebine elektronske pošte. Novost bo seveda sprva na voljo le za uporabnike locirane na ozemlju Združenih držav Amerike in Združenega kraljestva, nekoliko kasneje pa bo seveda na voljo tudi v drugih državah širom sveta.


Prijavi napako v članku