Računalništvo, telefonija
13.10.2015 09:08
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vseslovenska raziskava o seksu: 44 odstotkov Slovencev seksa preko telefona

Kako blizu vam je uporaba seks igračk? Kako izvirni smo Slovenci pri spolnosti? Približno 50 odstotkov Slovencev za popestritev spolnosti uporablja različne pripomočke, kar 44 odstotkov pa jih je že preizkusilo seks prek telefona. Želite izvedeti še več nagajivih podrobnosti? Preberite spodnjo raziskavo.
Vseslovenska raziskava o seksu: 44 odstotkov Slovencev seksa preko telefona
Vseslovenska raziskava o seksu: 44 odstotkov Slovencev seksa preko telefona

Preden se zatopite v branje, še podatek, da je v raziskavi Seks in Slovenci sodelovalo kar 9.306 posameznikov, izvedla pa jo je Urgenca.com – vodilna slovenska erotična spletna spoznavalnica (z več kot 90.000 registriranimi in več kot 24.000 mesečno aktivnimi uporabniki).

* Prvi seks? Presenetljivo, prvi spolni odnos imamo Slovenci v povprečju šele pri 19. letu starosti (ženske pri 18., moški pa pri 20.). Najpogosteje je to doma pri starših (24 odstotkov) in v naravi (16 odstotkov). Največ anketiranih je prvič seksalo z resnim partnerjem/ico (41 odstotkov) ali pa s prijateljem/ico (28 odstotkov).

* Kako pogosto seksamo? V povprečju Slovenci seksamo dvakrat tedensko (23 odstotkov) do celo štirikrat na teden (19 odstotkov), v prihodnosti pa si velika večina (67 odstotkov) Slovencev želi več seksa kot doslej. Spolni odnosi Slovencev brez predigre trajajo v povprečju 15–20 minut, s predigro vred pa 45–60 minut. Povprečna predigra torej traja okoli 30 minut.

* Po katerih domačih in tujih znanih osebnostih se nam najbolj cedijo sline? Moški bi med slovenskimi znanimi osebnostmi najraje povabili med rjuhe Tanjo Žagar, med tujimi pa Angelino Jolie. Slovenke si med domačimi najbolj želijo Sebastiana Cavazzo, med tujimi osebnostmi pa Johnnyja Deppa, ki je za nekaj glasov prehitel Brada Pitta.

* Iskanje seksa na spletu? Glede na to, da je internet postal neizogiben del življenja, ni nič nenavadnega, da veliko Slovencev na internetu išče tudi partnerje za seks. Med anketiranimi je 23 odstotkov takih, ki to počnejo zelo pogosto in dodatnih 41 odstotkov takih, ki poznajo ljudi, ki to počnejo.

* Vodilni erotični spoznavni portal Urgenca.com? Pozna in uporablja ga 14 odstotkov anketiranih, nadaljnjih 22 odstotkov pa je za Urgenco že slišalo, 37 odstotkov je še ne pozna, vendar jo namerava preveriti. Osrednji namen uporabe portala Urgenca.com je, da si med 90.000 uporabniki želijo poiskati osebo, s katero nameravajo preizkusiti in izživeti spolne fantazije. Na povezavi http://bit.ly/1M0lesc lahko do 30. novembra brezplačno preizkusite Urgenco.

* Kaj nas najbolj erotično pritegne? Postavna ženska z lepo zadnjico, ki se zna tudi pošaliti, so lastnosti ženske, ki so pri moških najbolj zaželene in erotično stimulativne. Za ženske je pri moških na prvem mestu smisel za humor (58 odstotkov), razvitost možganov (56 odstotkov) in šele nato lepota in videz (50 odstotkov).

V nasprotju s stereotipi, razvitost mišic, socialni status in debelina denarnice velike večine anketiranih žensk erotično ne pritegnejo.

* Ko pridemo do seksa, kaj nas dodatno vzburja? Moške dodatno razvnamejo ženske, ki so v postelji pripravljene na akcijo (53 odstotkov) in pobudo prevzamejo same (39 odstotkov). Na drugi strani pa so za Slovenke pri moških najbolj pomembne nežnost (52 odstotkov), domiselnost (51 odstotkov) in tehnika (50 odstotkov).

* Smo kaj poredni? Med najbolj porednimi stvarmi, ki smo jih Slovenci kdaj naredili, so: seks na javnem mestu (park, bazen, morje, letališče, služba, letalo, šola, cerkev, vlak, gondola, most, javno stranišče, trgovina), skupinski seks, seks v avtu, igranje različnih vlog in uporaba spolnih pripomočkov. Polovica anketiranih je že poskusila seks s spolnimi pripomočki (50 odstotkov), malo manj kot polovica pa seks prek telefona (44 odstotkov) ali pa seks brez penetracije (33 odstotkov).

* Stališča do varanja? Glede na to, da je varanje vir velikih problemov, ga večina odsvetuje (46 odstotkov) ali pa z njim nima izkušenj (37 odstotkov). Mnenja lahko povzamemo z naslednjo povedjo: »Razlogov, zakaj odsvetujemo varanje, je veliko in vsi so resnični (na primer duševno trpljenje partnerja, moralno-etična spornost, varanje pa zahteva tudi veliko truda).

Celotno raziskavo, z grafi in interpretacijami si lahko ogledate tukaj.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08
Podjetje Navigaris d.o.o. je uspešno poslovno pot začelo leta 2008. Vizija ustanovitelja je bila ustvariti ciljno usmerjeno podjetje, ki bi združilo dolgoletne izkušnje in specifična ... Več

MULTIMEDIJA STUDIO d.o.o.

Kraljeviča Marka ulica 19, 2000 Maribor, Tel: 02 228 26 69
Multimedija.net Podjetje Multimedija.net je na trgu izdelave spletnih strani in spletnih rešitev prisotno že od leta 2003. Na podlagi podrobne analize trga in vaše dejavnosti ... Več