Računalništvo, telefonija
06.03.2020 09:11
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse več telefonov opremljenih z elektronsko kartico SIM

Letos naj bi bilo prodanih kar 225 milijonov naprav, ki bodo opremljene s podporo za eSIM.
Letos naj bi bilo prodanih kar 225 milijonov naprav, ki bodo opremljene s podporo za eSIM.

Proizvajalci pametnih mobilnih telefonov vse bolj posegajo po elektronski telefonski kartici SIM, ki je med uporabniki bolje poznana po oznaki eSIM. Ker so tu vsi podatki shranjeni neposredno v pomnilniku v sami napravi, proizvajalcem namreč ni več treba dodati reže za kartico SIM. To pa seveda pripomore k izdelavi kompaktnejših mobilnih naprav kljub temu, da je telefon opremljen z dvema telefonskima karticama, in sicer klasično SIM in eSIM.

Kot kaže, gre letos pričakovati še več pametnih mobilnih telefonov in drugih mobilnih naprav, ki bodo opremljene s kartico eSIM. Raziskovalci analitske hiše ABI Research so namreč prepričani, da bo trgovcem letos uspelo prodati kar 225 milijonov naprav, ki bodo opremljene s podporo za eSIM. To ne preseneča, saj podporo zanjo najdemo že v številnih pametnih mobilnih telefonih, ki so trenutno na voljo v prosti prodaji.

Podporo za eSIM namreč najdemo v najnovejših pametnih mobilnih telefonih Samsung Galaxy Fold, Galaxy S20 in Galaxy Z Flip. Kmalu pa bo z njo južnokorejsko podjetje opremilo tudi pametne mobilne telefone srednjega razreda Galaxy A. Na trgu najdemo še kar nekaj mobilnih naprav s podporo tehnologiji eSIM, in sicer Apple iPhone XR in iPhone XS, Google Pixel in seveda najnovejši model pametnega mobilnega telefona RAZR podjetja Motorola.


Prijavi napako v članku