Računalništvo, telefonija
28.09.2019 10:00

Deli z drugimi:

Share

Vse, kar je Amazon naznanil na velikem Echo dogodku

Vse, kar je Amazon naznanil na velikem Echo dogodku
Vse, kar je Amazon naznanil na velikem Echo dogodku

Amazon je trgovec, ki prodaja vse. S takšno mentaliteto Amazon načrtuje tudi integracijo Alexe v vse svoje naprave. Katere pa so to? Letošnji Echo dogodek je bil poln najrazličnejših naprav, med drugim je Amazon naznanil tudi očala, zvočnike, slušalke z integracijo Alexe in seveda ne smemo pozabiti še na različne verzije posodobljenih pametnih zvočnikov. Smo omenili, da Amazon pripravlja tudi pametno pečico? Pa si poglejmo, kaj lahko pričakujemo od Amazona v naslednjih nekaj mesecih.


Echo Frames

Pametna očala Echo? Resno? Ja, čisto resno. Amazon Echo Frames so z Alexo podprta očala, vendar v tem primeru ne govorimo o očalih tipa Google Glass, ki so bila že v štartu predstavljena kot pametna očala za potrošnike.


Echo Frames očala nimajo kamere ali ekrana, temveč imajo zgolj majhen mikrofon in zvočnik, ki zvok usmeri direktno v uporabnikova ušesa. Kompatibilna so z Android pametnimi telefoni, kar pomeni, da morajo za zdaj iPhone uporabniki še malce počakati. Očala Echo Frames omogočajo spraševanje, beleženje zabeležk, poslušanje obvestil, poslušanje glasbe in še več.


Cena očal Echo Frames bo $179, trenutno pa so na voljo zgolj na način invite-only – štejemo jih lahko med Amazonovo novo Day 1 Edition serijo naprav, ki trenutno morda še niso pripravljene na široko uporabo.


Echo Buds

Amazon se je odločil, da s slušalkami Echo Buds poizkusi prevzeti nekaj blišča, ki se giblje okrog Applovih slušalk AirPods. Slušalke delujejo na principu povezanosti s pametnim telefonom, podpirajo pa uporabo asistentke Alexe. Najbolj nas navdušuje tehnologija Bose, s katero bodo uporabniki lahko »izklopili« nekatere od zunanjih zvokov okolice. Baterija slušalk Echo Buds zdrži do pet ur z možnostjo dodatnega polnjenja preko škatlice. Tudi cena bo nekoliko nižja od Applovih AirPods slušalk, in sicer bo osnovna cena 135 eur.


Echo Loop

Ste si kdaj zaželeli, da bi lahko virutalni asistent resnično postal del vas? Do zdaj to ni bilo izvedljivo. Amazon pa se je odločil, da poskrbi za povsem novo raven uporabniške izkušnje virtualnih asistentov. Ja, odločil se je, da izdela pametni prstan.


Echo Loop je Amazonov najmanjši pametni zvočnik do zdaj – opremljen s sistemom mikrofonov, ki uporabniku omogočajo, da z Alexo komunicira preko prstana in dobiva takojšnje odzive na pametni telefon, ki je seveda povezan s prstanom. Ta je narejen tako, da v primeru obvestila vibrira in se med drugim tudi brezžično polni. Po Amazonovih podatkih bi naj prstan zdržal ves dan brez polnjenja.


Tudi to je ena od Day 1 Edition naprav, ki je na voljo v »invite-only« načinu. Cena: 118 eur.


Echo Flex

Če ste mislili, da je Echo Dot majhen, potem imamo za vas novo presenečenje. Amazon obljublja, da bo Echo Flex najmanjša in najcenejša Alexa naprava, ki jo bo ponudil trg. Kot lahko vidimo na sliki, gre za majhen panel, ki se priklopi direktno v vtičnico.


Poleg tega je Echo Flex verjetno ena najbolj nevsiljivih naprav. Flex preprosto sedi na steni in čaka na uporabnikove želje. Poleg vsega ima še USB-A vhod za polnjenje telefona oz. druge oblike dodatkov, kot so recimo nočne svetilke ali senzorji gibanja. Osnovna cena naprave Echo Flex bi naj bila 28 eur.


Echo Studio

Amazon z novim produktom cilja na »high-end« avdio trg, kjer se trenutno nahaja Applov HomePod. Seveda gre za pametni zvočnik, ki pa uporabnikom ponuja vrhunsko avdio kvaliteto in zmožnosti. Echo Studio je opremljen s petsmernim zvočnikom, ki obljublja lepo razporejen zvok po prostoru. Nova Amazonova storitev Amazon Music HD bo tako dobila še kako kompatibilno strojno opremo, preko katere bo uporabnikom lahko ponujala visokokvalitetno glasbo. Cena dotične naprave bi naj bila 214 eur, kar pa po pisanju tujih tehnoloških portalov niti ni tako veliko za kvaliteto, ki jo Echo Studio ponuja.


Echo Dot z uro

Kljub temu, da bo po vsej verjetnosti Echo Flex tisti, ki bo požel kar nekaj zanimanja med kupci, je Echo Dot še vedno najbolj primeren Echo za večino uporabnikov. Predvsem zaradi nizke cene in prikladnega dizajna. Novi Echo Dot takole na prvi pogled izgleda zelo podobno.


Ne smemo pa pozabiti na eno zelo pomembno lastnost: uro. Ja, Amazon je v Echo Dot vgradil digitalno uro, ki je postavljena za tkanino. S tem se izognemo enemu najbolj pogosto izrečenih ukazov Alexi: »Koliko je ura?«. S tem novim dodatkom bo Echo Dot postal še bolj uporaben kot budilka na nočni omarici. Cena nove verzija bi naj bila 68 eur.


Tretja generacija zvočnika Echo

Če iščete nekaj, kar ni tako veliko in drago kot Echo Studio, hkrati pa ponuja vseeno nekaj več kot Echo Dot, potem je Amazonov klasični Echo prava izbiri za vas. Sicer ne moremo govoriti o velikanski nadgradnji naprave, vendar je tretja generacija Amazona Echo ravno toliko posodobljena, da je pritegnila našo pozornost. Cena naprave: 101 eur.


Echo Show 8

Amazon še naprej razvija različne velikosti in verzije linije Echo Show. Na letošnjem Echo dogodku je v linijo dodal novi, 8-inčni model, ki je tako postavljen med 10-inčnega in 5-inčnega. Roko na srce, izgleda kot nekoliko večja verzija naprave Echo Show 5, vendar z dodelanim dizajnom, ki je bolj gladek – na srečo je Amazon dodal tudi pokrivalo za kamero, če uporabnik želi nekaj več zasebnosti.


Amazon Smart Oven

Ne, Alexa AmazonBasics mikrovalovna pečica ni pomenila konec Amazonovih ambicij na trgu kuhinjskih naprav. Zdaj je Amazon poskrbel še za eno presenečenje, in sicer pametno pečico Amazon Smart Oven.

Naprava je sicer prva Amazonova pečica, ki pa močno izstopa od vse konkurence, ki je na trgu. Od lastnosti, do cene, Amazon je poskrbel za celoten paket. Pametna pečica je veliko več kot zgolj mikrovalovna pečica, saj ponuja načine konvekcijskega pečenja, ventilatorja in način pogrevanja hrane. Vgrajeno ima tudi Alexo, s katero lahko z nekaj besedami pečico prižgemo. Cena pečice – 228 eur – ni najnižja, je pa po Amazonovih napovedih vredna tega denarja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več