Računalništvo, telefonija
01.03.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Vroča. Močna. Tiha. Učinkovita.

.. Daikin je konec preteklega leta na trg lansiral novo toplotno črpalko Daikin Altherma 3 H HT, ki jo odlikujejo vrhunska učinkovitost, perfekten dizajn in udobje brez hrupa ..
Vroča. Močna. Tiha. Učinkovita.
Vroča. Močna. Tiha. Učinkovita.

Poleg tega, da jo odlikuje najvišja sezonska učinkovitost (A+++), je njena prednost tudi ta, da za svoje delovanje uporablja plin R32. Plin je ekološko kar 3-krat bolj prijazen okolju, njegova cena pa je občutno nižja od cene plina R410a, ki ga vsebujejo toplotne črpalke starejšega tipa. Njena elegantna zunanja enota s črno rešetko in sivim mat ohišjem je prejela kar dve nagradi za dizajn (Red Dot Product Design Award in If Design Award).

Ena od prednosti Altherme 3 H HT je zagotovo tudi ta, da jo je mogoče vgraditi tako v novogradnje kot na objekte starejše gradnje in priključiti na že obstoječ radiatorski sistem. Prav to je naredilo podjetje Airabela, ki se lahko pohvali s tem, da so prvi v Sloveniji montirali in zagnali najnovejšo in najučinkovitejšo Daikinovo toplotno črpalko.

Še nekaj karakteristik

Nova toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT omogoča delovanje do zunanje temperature -28 °C ter temperaturo izhodne vode do 70 °C (tudi pri zunanji temperaturi -15 °C brez uporabe rezervnih grelnikov). Vgrajen ima visoko učinkovit kompresor z dvojnim direktnim vbrizgom, ki ohranja moč kljub nižjim zunanjim temperaturam. En sam ventilator znižuje raven hrupa, zaradi česar je zunanja enota izredno tiha: od 35 dB (A) na oddaljenosti 3 metre, kar je, za primerjavo, tišje od žuborenja potočka. Na voljo je v več različicah, in sicer z močjo 14 kW, 16 kW ali 18 kW. Ima izredno visoko vrednosti SCOP, ki meri letno porabo energije in učinkovitost ogrevalnega sistema. Njena hidro split zunanja enota omogoča tako ogrevanje kot hlajenje. Notranjo enoto odlikujeta sodoben in kompakten dizajn, moč jo je dobiti v dveh barvah, in sicer v beli in srebrni.

Intuitivna izkušnja upravljanja temperature v prostoru

Temperaturo v prostoru lahko upravljate s krmilnikom Daikin Madoka, ki je bil razvit prav za 3. generacijo Daikinovih toplotnih črpalk, kamor sodi tudi Daikin Altherma 3 H HT.

Je tanek, eleganten in kompakten ter ustreza standardnim elektroinštalacijskim odprtinam, prav tako pa ustreza tudi vsem stilom notranjega opremljanja, saj ga je mogoče dobiti v treh različnih barvah – srebrni, črni in beli. Za svoj dizajn je bil tudi upravljalnik nagrajen z nagradama Red Dot Product Design Award in If Design Award. Prefinjeno obliko dopolnjuje Madokin unikaten modri krožni zaslon. Predstavlja jasne vizualne reference z velikimi številkami, ki jih je mogoče enostavno prebrati. Funkcije krmilnika so dostopne s tremi tipkami na dotik, ki združujejo intuitiven nadzor s preprosto prilagodljivostjo za izboljšano uporabniško izkušnjo. Omogoča dva načina prikaza informacij: standarden in podroben. Prav tako omogoča izbiro načina delovanja (ogrevanje, hlajenje ali samodejno oz. avtomatsko), nastavitev želene sobne temperature in nadzor temperature sanitarne vode. Upravljalnik se posodablja prek Bluetootha, za kar potrebujete aplikacijo Madoka Assistant, ki je na voljo v storitvi Google Play in Apple Store. S pomočjo aplikacije je mogoče urejanje tudi naprednejših nastavitev in funkcij, med drugim načrtovanje urnikov delovanja, sledenje porabi energije v določenem časovnem intervalu (dan, mesec, leto), nastavitev temperaturnih omejitev, ki preprečujejo prekomerno ogrevanje/hlajenje in s tem prekomerno porabo energije ter drugih funkcij, ki omogočajo prihranek energije.

Dobro je vedeti

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H HT je visoko učinkovita in ena izmed najboljših toplotnih črpalk ta hip na trgu, njena vgradnja je subvencionirana s strani Eko sklada. Za več informacij o delovanju, nakupu in montaži pa stopite v stik s podjetjem Airabela, vodilnim distributerjem Daikinovih naprav v Sloveniji. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NKT d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 041 569 271
Dejavnosti podjetja NKT d.o.o. segajo na področje prodaje, vpeljave in uvedbe naprednih rešitev za poslovne avdio in video komunikacije. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za načrtovanje ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več