Računalništvo, telefonija
11.08.2019 14:21

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski zaslon za igre Xiaomi?

Novi zaslon podjetja Xiaomi se bo zlahka prikupil tudi profesionalnim igričarjem.
Novi zaslon podjetja Xiaomi se bo zlahka prikupil tudi profesionalnim igričarjem.

Pred kratkim smo poročali o nadvse zanimivem prenosnem računalniku Xiaomi Mi Gaming Laptop 2019, ki je namenjen igranju najzahtevnejših računalniških iger. Novost je namreč opremljena z zmogljivo strojno opremo in 39,6-centimetrskim (15,6-palčnim) zaslonom IPS ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk s kar 144 herčno frekvenco osveževanja prikazane slike. Ker pa je podjetje Xiaomi med ljubitelji iger dobro poznano tudi po igralnih tipkovnicah, računalniških miškah, slušalkah, igralnih stolih in celo igralnih ploščkov, je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj bo kitajski gigant ljubiteljem iger ponudil v prodajo še namenski zaslon namenjen igram.

Podjetje Xiaomi bo dejansko pripravilo zaslon, ki bo primeren tako za občasne ljubitelje iger kot tudi za tiste, ki se s tem ukvarjajo profesionalno. Novost se bo namreč lahko pobahala s kar 86,4-centimetrsko oziroma 34-palčno diagonalo, ločljivostjo QHD+ in razmerjem strani 21 proti 9. Ker bo šlo tu za zaslon namenjen računalniškim igram ne preseneča, da bo ta opremljen z matriko, ki bo slike izrisovala s frekvenco kar 144 hercev. To pomeni, da bo novost primerna tudi za igranje prvoosebnih streljačin, dirkaških iger in drugih iger, kjer se vedno nekaj dogaja.

Več o prvem igričarskem računalniškem zaslonu podjetja Xiaomi bo znano kmalu, saj naj bi bila novost naprodaj že jeseni letos. Poznavalci pričakujejo, da bo novost precej cenejša od konkurenčnih izdelkov, kar na splošno drži za vse druge izdelke kitajskega velikana.


Prijavi napako v članku