Računalništvo, telefonija
01.02.2018 09:03

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski brskalnik Microsoft Edge kmalu še za iPad

Microsoft Edge naj bi bil upravnikom tabličnih računalnikov iPad na voljo še pred pomladjo.
Microsoft Edge naj bi bil upravnikom tabličnih računalnikov iPad na voljo še pred pomladjo.

Microsoft je konec lanskega leta uradno predstavil končno različico svojega spletnega brskalnika Edge za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android in iOS, kar je presenetilo mnoge. Novost je takoj pritegnila zanimanje tudi najzahtevnejših uporabnikov, saj nudi vse sodobne možnost sinhronizacije podatkov (vključno z gesli in seznami zaznamkov) med različnimi napravami in s tem nemoteno prehajanje z mobilnih naprav na računalnike z operacijskim sistemom Windows 10 in obratno. Možnost Hub View omogoča lažje upravljanje vsebin, kot so seznam spletnih strani, označenih za poznejše branje, zgodovino brskanja in seznam zaznamkov. Tu je na voljo tudi možnost lažjega branja vsebine spletne strani brez nepotrebnih elementov, kot so oglasi. Pri zanimivem mobilnem brskalniku Edge Mobile seveda ne gre spregledati vgrajenega bralnika kod QR za enostavno deljenje vsebin, zasebno deskanje in glasovno iskanje spletnih strani.

Končna različica Microsoftovega mobilnega brskalnika Edge Mobile za Android je na voljo na spletnem portalu Google Play, in sicer na naslovu http://bit.ly/Microsoft-Edge-Android. Za uporabnike Applovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov pa je ta na voljo za prenos na povezavi http://bit.ly/Microsoft-Edge-iOS. Medtem ko lahko novi Edge Mobile namestimo na večino mobilnih naprav, to trenutno ne drži za uporabnike Applovih tabličnih računalnikov iPad. Ti so bili namreč »izpuščeni« iz prvega kroga koristnikov novosti, kar je seveda med uporabniki povzročilo veliko nejevolje.

Na srečo bodo uporabniki tabličnih računalnikov Apple iPad prišli na svoj račun že v mesecu februarju ali najkasneje v mesecu marcu. Podjetje Microsoft jim bo namreč po vse verjetnosti omogočilo prenos mobilnega brskalnika Edge, pri čemer bodo uporabnikom na voljo vse funkcionalnosti. Uradna najava naj bi s strani računalniškega giganta prišla v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku