Telefoni
15.06.2018 08:03

Deli z drugimi:

Share

Vivo NEX: Telefon, ki se mu bomo le stežka uprli!

Pametni mobilni telefon Vivo NEX navdušuje v vseh pogledih!
Pametni mobilni telefon Vivo NEX navdušuje v vseh pogledih!

Vsi se bolj ali manj zavedamo dejstva, da so pametni mobilni telefoni v resnici mobilni računalniki z zaslonom na dotik in mobilnim operacijskim sistemom. Pametni telefoni so potomci računalnikov in si z njimi delijo mnogo lastnosti. Danes lahko namreč na trgu najdemo že kar nekaj pametnih mobilnih telefonov, ki so opremljeni z zmogljivo strojno opremo, ta pa pripomore k hitrejšemu, zanesljivejšemu in bolj tekočemu delovanju mobilnega operacijskega sistema Android.

Pri podjetju Vivo pa so s pripravo pametnega mobilnega telefona NEX šli še nekoliko dlje, saj ta, poleg zmogljive strojne opreme, ponuja še edinstven zaslon. Tu gre za kakovosten zaslon Super AMOLED ločljivosti 2.316 x 1.080 slikovnih točk, ki dejansko prekriva skorajda celotno prednjo stranico telefona. Zgornja in stranske stranice telefona namreč merijo le 1,71 milimetrov, medtem ko spodnja meri 2,16 milimetrov. To v praksi pomeni, da zaslon z razmerjem stranic 19,3 proti 9 pokriva kar 91,24 odstotkov srednje stranice telefona, kar mu daje izjemno všečen izgled.

Preostala strojna oprema pametnega telefona Vivo NEX prav tako ni od muh, pri čemer bosta končnim kupcem na voljo dve različici. Model Vivo NEX S bo opremljen z zmogljivim mobilnim procesorjem Snapdragon 845, s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti oziroma 256 gigabajtov vgrajenega prostora. Nekoliko šibkejša različica Vivo NEX A pa je opremljena z mobilnim procesorjem Snapdragon 710, šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti pomnilnika za shranjevanje podatkov. Oba modela razpolagata še z izskočno kamero ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk ter dvojno spletno kamero ločljivosti 12 milijonov slikovnih tok in pet milijonov slikovnih točk. Za povezovanje je na voljo brezžična povezava Bluetooth 5.0, dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija kapacitete 4.000 miliamper ur. Na pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo.

Pametni mobilni telefon Vivo NEX je trenutno naprodaj na Kitajskem, maloprodajna cena pa je seveda primerna strojni opremi. Mode NEX S s 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika je naprodaj za preračunanih 597 evrov, z 256 gigabajti vgrajenega pomnilnika pa za preračunanih 664 evrov. Cena nekoliko šibkejšega modela NEX A pa je postavljena na preračunanih 518 evrov.


Prijavi napako v članku