Računalništvo, telefonija
05.10.2017 06:11

Deli z drugimi:

Share

Več kot odlična novica za vse uporabnike telefonov Nokia!

Pametni mobilni telefoni Nokia bodo deležni celo posodobitve na Android P, ki bo na voljo leta 2018.
Pametni mobilni telefoni Nokia bodo deležni celo posodobitve na Android P, ki bo na voljo leta 2018.

Vodilni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov Android nočejo in nočejo posodobiti svojih paradnih konjev na novi Android, pa čeprav je ta precej boljši. Novi Android 8.0 Oreo, ki je trenutno nameščen na zgolj 0,2 odstotkih mobilnih naprav (!), namreč prinaša izboljšano porabo električne energije, kar seveda posledično pomeni daljše delovanje mobilnih naprav. Pri tem seveda ne gre spregledati niti urejanje obvestil glede na kategorije, kar pomeni, da različne aplikacije lahko uporabniku pošiljajo obvestila o podobnih stvareh in da ista aplikacija lahko ponuja obvestila iz različnih kategorij. Tu izstopa tudi možnost »slike v sliki«, ki bo uporabniku omogoča gledanje videoposnetkov medtem ko upravlja z drugimi aplikacijami na isti mobilni napravi.

Medtem ko mnogi uporabniki novejših pametnih mobilnih telefonov novega mobilnega operacijskega sistema Android 8.0 Oreo enostavno ne bodo dočakali, to na srečo ne bo držalo za uporabnike telefonov podjetja Nokia. Pri podjetju HMD Global so namreč zagotovili, da bo posodobitev na novi Android kmalu na voljo za pametne mobilne telefone Nokia 3, Nokia 5 in Nokia 8 in to še pred koncem letošnjega leta. Novost bo za nameček privzeto nameščena na pametnih mobilnih telefoni Nokia 2 in Nokia 9, ki naj bi bila naprodaj še pred decembrom.

Pri podjetju HMD Global so se za nameček še zavezali, da bo za vse uporabnike njihovih pametnih mobilnih telefonov, ki so bili izdelani leta 2017, na voljo tudi posodobitev na Android P. Tu gre za mobilni operacijski sistem, ki ga bo podjetje Google najavilo šele v teku leta 2018. To dejansko pomeni, da z nakupom pametnega mobilnega telefona Nokia ne bomo zgrešili.


Prijavi napako v članku