Digitalizacija
16.03.2013 08:01

Deli z drugimi:

Share

Več-kanalni digitalni marketing bo vedno večjega pomena!

Prodajalci morajo računati na to, da večina kupcev preveri izdelek na internetu pred nakupom!
Prodajalci morajo računati na to, da večina kupcev preveri izdelek na internetu pred nakupom!

Komercialisti so do sedaj merili učinkovitost svojih digitalnih kampanij z beleženjem število klikov na oglase. To je bila včasih učinkovita metoda, ker so kupci pogosto takoj za klikom oglasa kupili tudi sam produkt. Vendar pa so se, z naraščanjem mobilnih naprav in novih marketing kanalov (npr. socialni mediji), vzorci porabnikov spletnega nakupovanja bistveno spremenili.

Potrošniki danes po internetu preučujejo izdelke kot nikoli prej. Ko v trgovini opazijo produkt, ga pred nakupom preverijo na internetu – ali je kakovosten, kakšne so cene, mnenja uporabnikov, itd. Prodajalci morajo tako stalno računati na faktor interneta. On-line svet in fizični svet se vedno bolj prepletata in zlivata v skupno celoto, k čemur najbolj prispevajo predvsem mobilni telefoni, dlančniki in tablice.

Raziskava opravljena v Združenem Kraljestvu (UK) in ZDA kaže, da v ZDA 29.9% potrošnikov vedno preveri produkt na internetu pred nakupom, medtem ko je ta odstotek v UK kar 39. V ZDA 62.7% ljudi občasno preveri produkte na internetu, v UK pa 51.4%. V ZDA le 7.4% potrošnikov produktov predhodno ne preveri na internetu, medtem ko je v UK takih 9.6% ljudi.

Več-kanalni online digitalni marketing bo torej imel vedno večji pomen. To morajo upoštevati vsi, predvsem tisti bolj klasični komercialisti. Prilagajnje različnim platformam in upoštevanje pomena interneta pri prodaji bo v letu 2013 ključna.


Prijavi napako v članku