Poslovne rešitve
22.07.2021 09:00
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste prav vi naslednja tarča kibernetskega napada?

Kibernetski kriminal hitro narašča. Spletni nepridipravi so trenutno svetovno krizo izkoristili za svoje zlonamerne namene. Digitalni svet se srečuje z navalom prefinjenih kibernetskih napadov, vključno s phishingom, ransomwareom, DDoSom in drugimi.
Sistemski varnostni pregled je sestavljen iz notranjega in zunanjega pregleda omrežja. S pridobljenimi podatki lahko odpravite vse varnostne pomanjkljivosti.
Sistemski varnostni pregled je sestavljen iz notranjega in zunanjega pregleda omrežja. S pridobljenimi podatki lahko odpravite vse varnostne pomanjkljivosti.

Leto 2020 ne bo šlo zlahka v pozabo, pa ne le zaradi svetovne zdravstvene krize. Spletno življenje je doživelo korenito spremembo, saj se je velik del sveta preselil v domače pisarne. Številni uživajo v pozitivni življenjski spremembi, ki so jo doživeli z delom na daljavo. Strokovnjaki trdijo, da je bila tehnologija svetla plat med zdravstveno krizo, saj se je celotna infrastruktura brez večjih izpadov ali motenj uspešno preselila v osebne prostore uporabnikov. V tem smislu se je kibernetski prostor uspešno spoprijel z izzivi COVID-19.

Vendar pa se medtem ko zunaj divja zdravstvena pandemija in ko podjetja mrzlično iščejo najboljši način za prestrukturiranje svojega poslovanja, v digitalnem svetu odvija kibernetska pandemija. Spremembe v tehnologiji, digitalizacija in digitalne transakcije so tako rekoč neke vrste digitalni trojanski konj, znotraj njega pa se skrivajo spletni napadalci, ki čakajo na svojo priložnost v spreminjajočem se svetu.

Neprebojna varnostna zaščita ne obstaja

Kibernetski kriminal je donosen, ker je danes skoraj vsaka naprava ali sistem digitalen, od pametnih naprav do e-trgovine do poslovnih omrežij. Kopica različnih formatov in vmesnikov, ki so potrebni za povezano družbo, puščajo razpoke v varnostnih oklepih potrošnikov. Tudi podjetja niso imuna. Zaposleni ne sedijo več za varnimi poslovnimi omrežji in med delom od doma ne uporabljajo najboljših varnostnih praks. Varnost podatkov, sistemov in omrežij je neposredno povezana s sposobnostjo zaposlenih, da se držijo varnostnih pravil pri spletni uporabi. Združite vse te dejavnike in jasno je, da so spletni nepridipravi dobili rdečo preprogo do poslovnih sistemov.

varnostni-pregled-heker-IT-ranljvosti

Samozadovoljstvo je lahko vaš največji sovražnik. Doslej ste bili varni in niste bili žrtev napada, kar vodi v slepo prepričanje v vaše varnostne sisteme. Dejstvo je, da se napadalci hitro prilagajajo na nove varnostne nadzorne sisteme, zato je preventiva izredno pomembna. Če želite postaviti varnost na prvo mesto, potem vam pri slovenskem IT podjetju ISF Team svetujejo, da izvajate redne sistemske varnostne preglede omrežja.

Dvostopenjski pregled celotne IT infrastrukture

Kibernetska varnost je zelo specializirano področje in zahteva visoko tehnološko znanje. Če ne želite ali pa nimate dovolj sredstev za lasten IT oddelek, potem je najem kakovostnih IT storitev rešitev za vas. Ekipa ISF Teama sistemski varnostni pregled omrežja razdeli na dva večja koraka:

  • Zunanji varnostni pregled – morebitne ranljivosti omrežja preverijo na enak način, kot bi se tega lotili spletni nepridipravi.
  • Notranji varnostni pregled – s simulacijo dogodka, kjer je napadalec vaš zaposleni oziroma oseba z dostopom do naprave v omrežju, pridobijo podatke o najbolj ranljivih točkah omrežja.

S pridobljenimi podatkih o strežnikih, aplikacijah in storitvah lahko ustvarijo natančno oceno varnostnih pomanjkljivosti določenega omrežja. Ugotovijo tudi, do kakšne mere so izpostavljeni vaši sistemi. Torej, do katerih sistemov se lahko nepooblaščena oseba prebije prek spletne povezave in kako lahko s tem škoduje podjetju.

Nemoteno delovanje in varnost podatkov sta zagotovljena

Kljub zapleteni naravi in širokemu obsegu varnostnega pregleda bo delovanje vašega podjetja potekalo nemoteno. Sam postopek se začne z definicijo obsega varnostnega pregleda ter določitvijo, katere naprave in storitve bodo vzete pod drobnogled. Naročniku ali njegovim zaposlenim med samim testiranjem ni potrebno sodelovati. Po končanem pregledu vam pripravijo izčrpno varnostno poročilo, ki sestoji iz tehnološkega dela s priporočili za odpravljanje napak in povzetkom za vodstvo podjetja, ki se na podlagi tega poročila lahko odloči za nadaljnje ukrepe.

varnostni-pregled-isf-teams-heker-covid-19-kibernetska-varnost

Pri pregledu ne uporabljajo nedovoljenih metod, ki bi lahko kakorkoli vplivale na delovanje informacijskega sistema. Varnost vaših podatkov je zagotovljena.

Za koga je primeren takšen test?

  • Za podjetja, ki so pred kratkim nadgrajevala ali spreminjala svoj informacijski sistem.
  • Za podjetja, ki varnostnega testa še niso izvajala.

Sistemski varnostni pregled je le eden izmed načinov, s katerimi strokovnjaki ISF Team skrbijo za varnost slovenskih podjetij. Odločite se lahko tudi za penetracijske teste, varnostno analizo izvorne kode ter simulacijo napadov phishinga in socialnega inženiringa. Poskrbijo tudi za ozaveščenost zaposlenih o nevarnostih, ki prežijo na svetovnem spletu.

Več o podjetju ISF Team in njihovih varnostnih storitvah na njihovi spletni strani.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ISF TEAM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ISF TEAM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

ISF Team logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ISF TEAM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več