Računalništvo, telefonija
19.10.2012 12:20

Deli z drugimi:

Share

Varna uporaba spletne banke

Ste varni na internetu?
Ste varni na internetu?

Spletne storitve so se v zadnjih letih zelo razširile. Razlogov za to je seveda več, med bolj pomembnimi pa lahko izpostavimo izogibanje čakalnim vrstam ter hitra izvedba storitve.

Spletne storitve so postale celo tako popularne, da že zelo velik odstotek ljudi spletnim storitvam zaupa tudi svoj denar. Seveda govorimo o spletnem bančništvu, ki se je v zadnjem času tako zelo uveljavilo, da smo čakanje za plačilo pred bančnimi okenci že popolnoma odmislili.

Veliko povpraševanje na žalost, na spletu pritegne tudi veliko nepridipravih, ki se želijo na vaš račun okoristiti. Kiber kriminalcem gre očitati marsikaj, pohvaliti pa jih je potrebno na področju kreativnosti in iznajdljivosti. Naredili bodo namreč vse, da bo njihova spletna banka izgledala natančno tako kot vaša!

Projekt Varni na internetu, ki deluje pod okriljem zavoda Arnes, skrbi, da je takih prevar, kar se da malo, obenem prevare odkriva, ter uporabnikom sporoča, na kaj je potrebno biti previden, ko na spletu upravljate s tako občutljivimi sredstvi kot so na primer vaš denar!

Svetujemo večkratni obisk spletne strani https://www.varninainternetu.si/, saj so tu na enem mestu zbrana aktivna opozorila in napotki za varno rabo spleta in spletne banke!

Spodnji posnetek prikazuje bančne prevare na Slon in Sadež način:


Prijavi napako v članku