Igre
18.10.2010 17:05
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Valve uradno naznanil prihod igre Dota 2

Valve uradno naznanil prihod igre Dota 2
Valve uradno naznanil prihod igre Dota 2

Namigovanja, da se za zaprtimi vrati studia Valve pripravlja nadaljevanje igre DotA, je bilo precej jasno že pred nekaj meseci, ko je Valve želel zaščititi ime DotA. To jim je tudi uspelo, nakar je nedavno sledila še uradna najava.

In če za začetek obnovimo zgodovino. Defense of the Ancients, bolje poznan s kratico DotA, smo prvič ugledali v letu 2003, kot neuraden dodatek igre Warcraft III, ki je baziral na mapi “Aeon of Strife“, izvzete iz igre Starcraft. A sedaj, po sedmih letih, je Valve uradno oznanil prihod njenega naslednika, ki so ga preprosto poimenovali Dota 2. Ta se tokrat predstavlja kot samosvoja igra, ki bo kljub vsemu ostala v večji meri zvesta svojemu izvirniku, kar pomeni, da bomo zopet igrali na mapi Aeon of Strife, skupaj z vsemi znanimi heroji.

Obenem pa bomo v igri ugledali precej novosti. Za sedaj je bilo slišati omembo vgrajenega glasovnega sporočanja, sistem dosežkov in nenazadnje tudi sistem trenerjev. Slednji bo omogočal, da izkušeni igralci lahko spremljajo sleherno aktivnost novinca in ga usmerjajo na pravo pot, saj že izvirnik ni bil preveč usmiljen do začetnikov.

Valve za konec obljublja še precej izboljšano grafično plat igre, saj se bo Dota 2 posluževala grafičnega srčka Source, kot tudi močni podpori po izidu igre, ki ga načrtujejo za prihodnje leto, na platformah PC in Mac.

Vas zanima več iz te teme?
Steam igre

Prijavi napako v članku