Telefoni
17.02.2010 09:16
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V živo prikazan prenos preko omrežja 4G/LTE s hitrostjo 1 Gb/s

Dosežek predstavlja nov korak pri uresničevanju Ericssonove vizije 50 milijard povezanih naprav.
Uvedba novega širokopasovnega modula
Uvedba novega širokopasovnega modula

Na kongresu GSMA Mobile World Congress v Barceloni je Ericsson postavil nov svetovni rekord s prikazom omrežja LTE/4G, v katerem je bil dosežena hitrost prenosa podatkov 1 Gb/s proti uporabniku.

Johan Wibergh, vodja poslovne skupine za omrežja in izvršni podpredsednik, je povedal: »Po našem mnenju bo število povezanih naprav do leta 2020 doseglo 50 milijard. Omrežno povezavo bi morala imeti vsaka naprava v vsaki situaciji, kjer povezava predstavlja prednost. Bolniki bodo na daljavo povezani z bolnišnicami in študentje iz ruralnih območij se bodo lahko povezovali z univerzami po vsem svetu. Reševalci bodo lahko iz ogroženih območij pošiljali video v živo, kar jim bo omogočalo učinkovito odzivanje.«

Ta prikaz uporablja tehnologijo prenosa prek več nosilcev ter antensko tehnologijo Multiple-Input-Multiple-Output (MIMO), deluje pa na komercialno dostopni strojni opremi LTE podjetja Ericsson. Z združevanjem teh tehnologij je mogoče doseči hitrosti prenosa podatkov do 1 Gb/s. Pri prikazu so bili uporabljeni štirje nosilni signali s frekvenco 20 Hz, kar skupaj znaša 80 Mhz, ter postavitev 4×4 MIMO. Podatki se pošiljajo preko brezžičnega vmesnika na štirih ločenih podatkovnih kanalih.

LTE je naslednja generacija tehnologij za mobilne komunikacije, ki z optimizacijo frekvenčnega območja omogoča hiter, učinkovit in cenovno ugoden prenos velikih količin podatkov. S povečano hitrostjo prenosa in manjšimi zakasnitvami uporabnikom zagotavlja preprost in mobilen dostop do katerekoli storitve na spletu, ne glede na to, ali gre za splet v realnem času, spletne igre, sodelovanje preko družabnih medijev ali video konference. LTE predstavlja odgovor na zahteve izboljšanih internetnih aplikacij prihodnosti.


Prijavi napako v članku