Računalništvo, telefonija
06.09.2012 14:50
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Ljubljano prihaja oče protokola IPv6

V Ljubljano prihaja oče protokola IPv6
V Ljubljano prihaja oče protokola IPv6

Na sedmem IPv6-srečanju, ki bo 18. in 19. oktobra 2012 v Tehnološkem parku v Ljubljani, bomo imeli priložnost spoznati Roberta Hindna, ki je skupaj s Stevom Deeringom že davnega leta 1995 zasnoval, specificiral in standardiziral novi internetni protokol IPv6.

Z Robertom Hindnom, ki se razen srečanj IETF in World IPv6 Summit skorajda ne udeležuje drugih dogodkov, smo se že nekaj časa dogovarjali, da bi se kot ključni govorec udeležil kakšnega od naših srečanj, in tokrat nam je to tudi uspelo, kar si štejemo v veliko čast. Robert Hinden je med drugim sodeloval pri razvoju prvih internetnih usmerjevalnikov, prav tako je avtor serije standardov RFC (38) in je vodil kar nekaj delovnih skupin oziroma vodilnih teles na IETF in IEEE. Njegovi dosežki so zagotovo vredni velikega spoštovanja.

Tokratno IPv6-srečanje, ki ga organizirajo zavod Go6, Arnes in Laboratorij za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani (LTFE), bo izveden v sodelovanju s skupino ISOC Deploy 360. Prvi dan srečanja bo tako namenjen vsebinam IPv6, drugi dan pa bosta organizirana mednarodno srečanje “ISOC ION meeting” in praktična delavnica L2 IPv6 security. Vsebina vseh dogodkov bo usklajena, tako da se bo medsebojno dopolnjevala.

Zaradi srečanja ISOC ION na dogodku pričakujejo več mednarodne udeležbe iz širše regije, zato bo celotni dogodek potekal v angleškem jeziku.

Podrobnejši napovednik si lahko ogledate tukaj: http://goo.gl/YAF51.


Prijavi napako v članku