Računalništvo, telefonija
14.09.2017 15:04
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Hofer po pametni televizor in optični bralnik

V Hofer po televizor in optični bralnik
V Hofer po televizor in optični bralnik

Ste vedeli, da imajo v trgovini Hofer tudi ponudbo sodobne potrošniške elektronike? Njihov nabor je precej obširen in ugoden, v tem prispevku pa vam bomo iz njihove ponudbe predstavili optični bralnik Maginon MS7100, ki bo na njihove prodajne police prišel naslednji četrtek, 21. 9., ter pametni televizor Medion Life X18112, ki je na voljo že od danes, 14. 9..

Lahko bi rekli da živimo v času, kjer se vedno bolj izražamo in komuniciramo preko fotografije in videoposnetkov. Pametni telefoni so namreč na tem področju že tako zmogljivi, da večina ljudi praktično ne potrebuje več klasičnih fotoaparatov. Fotografiranje s telefoni ima namreč številne prednosti, med katerimi so enostavna uporaba, sprotna sinhronizacija fotografij v oblak, hitro deljenje utrinkov s prijatelji na družbenih omrežjih in podobno. Res pa je tudi, da se zaradi večje frekvence fotografiranja in posledično večje količine fotografij, kakšna od njih hitro izgubi v množici, oziroma ostane v bazenu nikoli uporabljenih in ogledanih.

S tega stališča so imele fotografije nekoč večji pomen, saj smo fotografirali le ob posebnih priložnostih, nismo imeli neskončnih količin prostora za njihovo shranjevanje in nismo imeli možnosti predogleda zajete fotografije za morebiten popravni izpit. Kaj in kako smo fotografirali smo videli šele, ko smo dali razviti film in fotografije skrbno vstavili v družinski album. In prav ti albumi zagotovo še danes v srcu vsakega posameznika nosijo posebno vrednost, saj ga fotografije spominjajo na posebne trenutke v njegovi preteklosti. Kar priznajte, da vsake tolik radi prelistate svoje albume in obujate spomine, kako je bilo nekoč.

Optični bralnik Maginon MS7100

Pogosta težava, ki se pojavi pri teh starih fotografijah pa je, da začnejo skozi čas bledeti in izgubljati svojo kakovost, sploh če jih ne hranite najbolj zaščitenih. Kot nalašč za ta problem v Hoferju lahko od naslednjega četrtka, torej 21. 9., dobite rešitev, in sicer optični bralnik Maginon MS7100. Ta zna namreč pretvoriti fotografije, negative in tudi diapozitive v digitalno obliko, tako da jih lahko varno shranite na disku svojega računalnika, kjer jih zob časa ne bo nikoli načel.

Omenjeni optični bralnik vam omogoča, da v le nekaj sekundah in zelo enostavno digitalizirate svoje dragocene spomine, da ti ne bodo nikoli zbledeli. In to celo brez uporabe računalnika. Svoje fotografije, negative in diapozitive zgolj vstavite v ustrezen priložen nosilec, izberete v kakšnem formatu jih želite imeti skenirane in pritisnite tipko, ki jih shrani na spominsko kartico SD, USB-ključ ali na disk računalnika. Optični bralnik Maginon skenira v odlični kakovosti z ločljivostjo 5,1 milijona slikovnih točk in 1800 dpi ter barvno globino 24 bitov. Na ta način bodo vaše fotografije za vedno ohranile svoje žive barve. Z optičnim bralnikom je sicer zelo enostavno upravljati, k čemur precej pripomore 6,1-centimetrski TFT-LCD zaslon, preko katerega lahko nastavite raven osvetlitve, obračate fotografije in pregledujete diaprojekcije.

Zraven optičnega čitalnika sicer dobite tudi en nosilec za diapozitive, en nosilec za negative in tri nosilce različnih velikosti (9 x 13 cm, 10 x 15 cm in 13 x 18 cm) za fotografije, poleg tega pa še programsko opremo s katero lahko obdelujete slike in jih arhivirate na različne podatkovne medije.

Pametni televizor Medion Life X18112

Na Hoferjevi spletni strani pa si lahko ogledate tudi odličen pametni televizor Medion Life X18112, ki gre pravzaprav z roko v roki z zgoraj predstavljenim optičnim bralnikom in je v Hoferjevih trgovinah na voljo od danes, 14. 9. Ko enkrat svoje stare fotografije digitalizirate, ni lepšega kot da si jih potem skupaj družino ogledate na velikem zaslonu v dnevni sobi. In ta televizor je s svojo 138,8-centimetrsko (55-palčno) diagonalo, Ultra HD ločljivostjo in LED-osvetlitvijo ravno pravi za kaj takšnega.

Seveda ogled fotografij ni primarna funkcija takšnega televizorja. V prvi vrsti so seveda večpredstavnostne vsebine, kot so filmi, serije, igre in tudi brskanje po spletu. Da, prav ste prebrali. Televizor ima vgrajen WLAN, tako da ga lahko povežete na domače brezžično omrežje in z njim brskate po spletu ali uporabljate različne aplikacije. Pri tem še posebej izstopa aplikacija Medion Life Remote, preko katere lahko televizor upravljate kar s pametnim telefonom ali tablico. Na ta način lahko televizor resnično spremenite v svojo osrednjo večpredstavnostno napravo, aplikacija pa med drugim omogoča celo glasovno upravljanje televizorja (določanje nivoja glasnosti in menjava kanala). Televizor ima sicer en vhod USB 3.0, dva vhoda USB 2.0, kar štiri vhode HDMI 2.0 z dekodiranjem HDCP 2.2, en VGA vhod, en SCART vhod in en vhod LAN RJ-45. To pomeni, da lahko naj priključite malo morje naprav, vključno računalniki, igralnimi konzolami, fotoaparati in kamerami.


Prijavi napako v članku