Računalništvo, telefonija
25.03.2020 10:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije II

Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije II
Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije II

To je drug del v seriji člankov »Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije«. Pred branjem priporočamo, da si najprej preberete prvi del.


Tukaj so nekatera priporočila najboljših praks digitalne transformacije:

Združevanje ciljev digitalizacije s cilji poslovanja

Cilji digitalne transformacije morajo biti povezani s poslovanjem podjetja, kot na primer: izboljšava storitev za stranke, osvojitev tržnega deleža in ohranitev vrhunskih zaposlenih v podjetju. Nujno je iskanje skupnih točk, da lahko načrtujemo operativne strategije okoli želenih rezultatov.

Vključevanje končnih uporabnikov

Splošno znan strah pred tem, da bo avtomatizacija prevzemala delovna mesta, lahko med zaposlenimi manifestira zaskrbljenost ob novih digitalnih pobudah. Potrebno je spodbujanje osebja k izmenjavi idej in pojasnjevanje, kako bi jim avtomatizacija in druga orodja lahko pomagala pri vsakodnevnih nalogah. S tem lahko spremenimo njihovo miselnost in pospešimo sprejemanje razvoja proti sodobnim IT rešitvam.

Zaposleni so tipično končni uporabniki rešitev za avtomatizacijo procesov, zato je nujno, da se njihovo zanimanje začne čim prej v razvojnem ciklu. Spodbujanje teh posameznikov pogosto privede do dragocenih idej o optimizaciji poslovanja, kar pospeši proces digitalizacije in zagotovi, da rešitev zadovolji uporabniška pričakovanja.

Sodelovanje med vsemi oddelki

Pri projektih za več-funkcijske procese, je ključna spodbuda vodij poslovnih enot, da sodelujejo pri iskanju digitalne rešitve, ustrezne za vse sodelujoče. Namesto redundantno porabljenega razvojnega časa na vsakem oddelku posebej, uberemo poenoten pristop, ki je namenjen boljši izmenjavi znanja, podatkov in vpeljavi kohezivnega razmišljanja.

Veste, da je digitalna preobrazba za podjetje pozitivna. Začnite torej sodelovati, ustvarjati in izboljševati z enostavno integrirano digitalno platformo za avtomatizacijo procesov, kot je K2 Digital Process Automation Software.

Serija člankov »Usklajevanje vašega podjetja s strategijo digitalne transformacije« je bila spisana na podlagi prispevka: https://www.k2.com/blog/digital-transformation-strategy-company-culture.


Za dodatne informacije smo vam na voljo!

info[@]adm-adria.eu ali +386 59 251 955

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku