Triki in nasveti
31.03.2013 10:09

Deli z drugimi:

Share

Upravljajmo opravila z aplikacijo Tasks

Vsa opravila lahko spremljamo v preprostem vizualenm gradniku na namizju.
Vsa opravila lahko spremljamo v preprostem vizualenm gradniku na namizju.

Zaradi hitrega tempa življenja in velikega števila različnih opravkov lahko brez uporabe pisala ali kakšnega programskega orodja hitro pozabimo na kakšno opravilo. Za osebne računalnike obstaja v ta namen ogromno aplikacij, problem pri njih pa je v tem, da nas ne morejo opozarjati na naša opravila v vsakem trenutku, saj nas večina ne presedi celotnega dne pred računalnikom. Zato je precej bolje, da si svoja opravila zapisujemo v kakšno izmed aplikacij na svoji mobilni napravi, saj slednjo nosimo s seboj na vsakem koraku. Mi smo preizkusili eno izmed boljših za operacijski sistem Android. Gre za aplikacijo z imenom Tasks.

Aplikacijo Taks lahko najdete v Googlovi spletni tržnici Google Play. Mi smo preizkusili brezplačno različico, ki jo najdete pod imenom Tasks Free (http://goo.gl/VdEuD), obstaja pa tudi plačljiva, ki jo najdete pod imenom Tasks (http://goo.gl/6m9OP). Brezplačna se je izkazala za zelo dobro, malce moteče so pri njej le reklame.

Ena od odlik aplikacije Tasks je, da jo lahko povežemo s svojim Googlovim računom. Njena dobra lastnost pa je tudi izredno enostavna uporaba. V njej lahko sestavimo več spiskov, v katere nato vnašamo opravila. Tako si lahko ena svoja opravila zapisujemo v spisek, ki je namenjen nakupom, druga v spisek, ki je namenjen opravilom v službi … Vse te spiske pa si nato lahko postavimo v obliki vizualnega gradnika na namizje operacijskega sistema Android. Preko vizualnega gradnika lahko nato enostavno vnašamo nova opravila. Na vsa opravila, ki jih moramo opraviti na določen dan, nas aplikacija Tasks opominja v zgornji vrstici operacijskega sistema ter z utripanjem LED lučke na mobilni napravi.


Prijavi napako v članku