Računalništvo, telefonija
27.08.2017 06:21
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabnikom bo kmalu na voljo še en oblak manj

Uporabnikom bo kmalu na voljo še en oblak manj
Uporabnikom bo kmalu na voljo še en oblak manj

Oblačne storitve so tako med običajnimi kot poslovnimi uporabniki vse bolj priljubljene, saj jim ni treba skrbeti za infrastrukturo in aplikacije, temveč lahko takoj koristijo storitve, ki jih potrebujejo. Žal pa bo domačim oziroma običajnim uporabnikom v prihodnosti na voljo en oblak manj. Pri podjetju CrashPlan so namreč na spletni strani objavili, da je prišlo do spremembe strategije poslovanja, kar pomeni, da se bodo v prihodnje posvečali le poslovnim uporabnikom.

Zaradi tega od druge polovice avgusta fizični uporabniki oblačne storitve ne morejo več obnoviti ali skleniti nove naročnine za oblačno storitev CrashPlan for Home. Obstoječi uporabniki pa bodo novo storitev lahko uporabljali do izteka, nakar bodo imeli še 60 dni časa, da najdejo novega ponudnika oblačnih storitev in prenesejo podatke. Pri tem velja omeniti, da bo oblačna storitev CrashPlan za klasične uporabnike prenehala delovati 22. oktobra 2018.

Če bodo uporabniki še naprej želeli uporabljati storitev CrashPlan, bodo morali izbrati naročnino CrashPlan for Small Business. V tem primeru bodo za prvih 12 mesecev deležni popusta v višini kar 75 odstotkov. Za uporabnike, ki želijo prenesti podatke drugam, pa podjetje priporoča uporabo partnerskega podjetja Carbonite, pri čemer bodo deležni 50-odstotnega popusta.


Prijavi napako v članku