Facebook
02.05.2013 09:47

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki množično bežijo stran od Facebooka

Raziskava analitske hiše SocialBakers je pokazala, da družabno omrežje Facebook na največjih trgih širom sveta mesečno izgubi na milijone uporabnikov. To nove člane pridobiva le še v državah v razvoju, kjer uporabniki svetovnega spleta družabna omrežja šele spoznavajo.
Facebook postaja za uporabnike iz dneva v dan manj zanimiv!
Facebook postaja za uporabnike iz dneva v dan manj zanimiv!

Čeprav družbeno omrežje Facebook šteje več kot milijardo bolj ali manj aktivnih uporabnikov, številne raziskave kažejo, da to močno izgublja na priljubljenosti. Najnovejša raziskava analitske hiše SocialBakers je celo pokazala, da nekdaj priljubljeno omrežje na največjih trgih širom sveta mesečno izgublja na milijone uporabnikov. V mesecu marcu je Facebook samo v ZDA »zapustilo« šest milijonov uporabnikov, v Združenem kraljestvu pa okoli poldrugi milijon. Na poletni ravni pa je v omejenih državah družbeno omrežje Facebook skupno prenehalo koristiti kar okoli 11 milijonov uporabnikov.

Raziskava analitske hiše SocialBakers kaže trend upadanja števila uporabnikov Facebooka tudi v preostalih razvitih državah, kot so Kanada, Španija, Francija, Nemčija in Japonska. Razloge za to gre iskati tako v vse večji priljubljenosti konkurenčnih družabnih omrežji (na primer Google+) kot v dejstvu, da vse več uporabnikov za druženje uporablja storitve na pametnih mobilnih telefonih. Čeprav se je Facebook tu poskušal uveljaviti z mobilno aplikacijo Facebook Home za Android mu to ni uspelo najbolje, saj so jo uporabnik označili kot neuporabno.

Podjetje Facebook nove uporabnike pridobiva le še v državah v razvoju, kjer uporabniki družabna omrežja šele spoznavajo. Tu trenutno prednjačijo predvsem Brazilija in Indija, saj je največje družbeno omrežje v prejšnjem mesecu v prvi pridobilo 6-odstktov, v drugi pa 4-odstotke novih uporabnikov.


Prijavi napako v članku