Računalništvo, telefonija
02.10.2018 06:12
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki opozorili na resne težave z novimi iPhoni

Uporabniki novih pametnih mobilnih telefonov iPhone nad njihovo kakovostjo niso pretirano navdušeni.
Uporabniki novih pametnih mobilnih telefonov iPhone nad njihovo kakovostjo niso pretirano navdušeni.

Pravkar predstavljeni novi pametni mobilni telefoni iPhone so nedvomno eni najdražjih doslej. Za vstopno različico modela iPhone Xs, ki je opremljen s komajda 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika, je namreč treba odšteti kar zavidljivih 1.210 evrov. Za najdražji model, opremljen s 512 gigabajti vgrajenega pomnilnika, pa je treba odšteti vrtoglavih 1.630 evrov. Za večji model iPhone Xs Max pa bo treba seveda še bolj seči v žep. Za vstopno različico s 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika je namreč treba odšteti kar 1.320 evrov, za model z 256 megabajti pomnilnika dobrih 1.500 evrov, za najzmogljivejši model s 512 gigabajti vgrajenega pomnilnika pa kar 1.740 evrov.

Zaradi visokih maloprodajnih cen novih pametnih mobilnih telefonov iPhone kupci seveda pričakujejo, da bodo povsem brez napak, a žal kot kaže to ne drži. Pred časom so se številni uporabniki že pritoževali nad šibkim sprejemom mobilnega signala, zato se pogosto zgodi, da uporabniki med potovanjem niso dosegljivi. Druga težava pa se nanaša na hitrost polnjenja. Pametna mobilna telefona iPhone Xs in iPhone Xs Max se namreč polnita precej dlje od konkurence, saj prvi za napolnjene povsem izpraznjene baterije potrebuje 185 minut, večji model pa kar 209 minut. Konkurenčni Samsung Galaxy Note 9 pa za enako opravilo rabi le 109 minut.

Za nameček so nekateri uporabniki pametnega mobilnega telefona iPhone Xs opazili, da se polnjenje naprave sploh ne začne, dokler ne odklenemo zaslona, kar je seveda nesprejemljivo. Upajmo le, da so napake popravljive s posodobitvijo mobilnega operacijskega sistema iOS in da bo podjetje Apple popravek ponudilo v prenos v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku