Računalništvo, telefonija
06.10.2011 06:18
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Umrl Steve Jobs, oče Appla

V 56. letu starosti nas je zapustil Steve Jobs, oče Macintosha, iPada, iPhona in iPoda.
V 56. letu starosti nas je zapustil Steve Jobs, oče Macintosha, iPada, iPhona in iPoda.

Uspešen poslovnež Steve Jobs je konec avgusta podjetje iz Cupertina dokončno zapustil zaradi resnih zdravstvenih težav. Da bi se nekdanji prvi mož Appla lahko lažje spopadal s trdovratno boleznijo, je vodenje podjetja prepustil Timothyju D. Cooku. Kljub temu je bil žal rak na trebušni slinavki močnejši. Steve Jobs, soustanovitelj podjetja Apple in legenda tehnoloških inovacij, je namreč v sredo, 05.10.2011, zaradi trdovratne bolezni umrl. Star je bil komaj 56 let.

Zaposleni pri podjetju Apple so pretreseni. V izjavi za javnost so zapisali, da je podjetje iz Cupertina s tem izgubilo vizionarja in kreativnega genija, svet pa izjemnega človeka. Tisti, ki so v Applu imeli srečo, da so ga poznali in delali z njim, so izgubili dragega prijatelja in navdihujočega mentorja. Poleg tega so zaposleni Appla še zapisali, da Steve Jobs za seboj pušča podjetje, ki ga je lahko postavil le on in da bo njegov duh bo za vedno ostal temelj podjetja.

Steve Jobs je eden glavnih »krivcev«, da imamo danes na voljo računalniške sisteme Macintosh, pametne mobilne telefone iPhone, večpredstavnostne predvajalnike iPod in tablične računalnike iPad. Po predstavitvi pametnega mobilnega telefona iPhone 4S, ki je bil za mnoge razočaranje na peto potenco in je povzročil padec Applovih delnic za 5-odstotkov, se mnogi upravičeno sprašujejo, kaj se bo zgodilo s podjetjem iz Cupertina? To bi po najbolj črnih napovedih lahko šlo celo v stečaj oziroma bi pristalo v lastništvu konkurenčnega podjetja. Trenutno je žal gotovo le to, da je nenadna smrt Steva Jobsa močno pretresla celotno industrijo zabavne elektronike in da pri Applu nič ne bo več tako, kot je bilo.


Prijavi napako v članku