Digitalizacija
Poslovne rešitve
18.09.2023 11:23

Deli z drugimi:

Share

Umetna inteligenca kot vaš osebni poslovni in IT asistent

Uporaba umetne inteligence (AI) narašča vsak dan in priča smo vse več uporabnim primerom iz različnih industrij.

Umetna inteligenca (AI) počasi prihaja v vse pore poslovnega življenja in predstvalja osnovo za veliko priložnosti izboljšanja in olajšanja vsakodnevnih aktivnosti.

S področja upravljanja IT in poslovnih storitev jo že s pridom uporabljamo na področjih kot so:

 • avtomatsko reševanje napak (“Self-heal”),
 • avtomatsko kontekstualno odgovarjanje strankam,
 • predvidevanje napak,
 • iskanje prave osebe za reševanje težav,
 • predlogi ustrezne kategorizacije,
 • robotizacija poslovnih procesov (“RPA”),
 • itd …

Ena izmed priljubljenih uporab v IT in poslovnem svetu, se je po vsem svetu uveljavila v obliki “chatbot-a”, ki ga lahko izkoristimo kot svojega osebnega asistenta, ki za nas išče bo različnih zapisih z namenom predloga ustrezne rešitve.

ITSM CENTER d.o.o. izvaja digitalno transformacijo podjetij, ki temelji na svetovno priznani metodologiji upravljanja IT storitev (ITSM / ITIL). »Pri tem naši naročniki dobijo vse potrebno na enem mestu,« pravi direktor g. Rok Sajovic.

Robotizacija in avtomatizacija poslovnih procesov je nujni korak k res uspešni digitalni transformaciji, saj si organizacije le tako naredijo ustrezno osnovo za hitro implementacijo novih idej, produktov ali storitev. Zaposleni pa se na ta način res lahko usmerijo na aktivnosti z največjo dodano vrednostjo.

Piko na i pa prinaša najnovejša tehnologija AIOPS (Artificial Intelligence Operations), ki z možnostjo učenja na podatkih in zgodovine sama preventivno in prediktivno izvede določene akcije in ukrepe, ki preprečujejo izpade sistemov in nedostopnost storitev.

Največji izziv pri operacionalizaciji umetne inteligence je njena enostavnost uporabe. Tudi tukaj smo že korak naprej, saj z orodjem EasyVista enostavno zagotovimo ustrezno integracijo v delovne tokove in procese organizacij s tehnologijo, kot je ChatGPT/OpenAI, kar zagotavlja res najboljšo uporabniško izkušnjo. Tako lahko vse prednosti umetne inteligence uporabijo vsi zaposleni, brez predhodnega znanja o uporabi le-te, umetna inteligenca pa se tako nevidno prikrade v vse pore organizacije.

Osnova za digitalizacijo je platforma EasyVista

EasyVista je svetovno priznana Enterprise Service Management platforma, ki je v “Gartner Magic Quadrant” uvrščena že zadnjih 12 let in se tako uvršča med TOP 8 orodij za omenjeno področje. Glavni produkti so:

 • EasyVista Service Manager
 • EasyVista Self-Help + Chatbots
 • EasyVista REACH – IT process Automatization
 • EasyVista OBSERVE –  AIOPS & Monitoring

Več najdete na www.itsm-center.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
umetna inteligenca


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več