Računalništvo, telefonija
08.11.2016 09:00

Deli z drugimi:

Share

Učinkovitosti IT centra

Učinkovitost infrastrukture podatkovnega centra
Učinkovitost infrastrukture podatkovnega centra

Zdaj je že skrajni čas, da upravitelji IT sistemov določijo natančne parametre za ocenjevanje dolgoročne učinkovitosti IT okolja. Novo uradno poročilo o IT okolju podjetja Rittal prikazuje, kako to lahko storite in katere meritve so resnično pomembne.

Redko katero podjetje lahko deluje brez podatkovnega centra in zato so podatki pomemben dejavnik v proizvodnji pri številnih podjetjih. Kljub temu velika uporaba IT sistemov povzroča vedno večje stroške porabe energije. Zato je resnično že skrajni čas, da upravitelji IT sistemov določijo natančne parametre za ocenjevanje dolgoročne učinkovitosti IT okolja. Novo uradno poročilo o IT okolju podjetja Rittal prikazuje, kako to lahko storite in katere meritve so resnično pomembne.


Novo poročilo podjetja Rittal z naslovom “Tehnološke meritve IT sistemov in podatkovnih centrov” odgovornim osebam in upraviteljem IT sistemov razkriva pomembne kazalnike, ki prikazujejo učinkovitost in porabo energije podatkovnega centra.

Svetovna rast IT infrastrukture poteka vzporedno s povečano potrebo po energiji. To je potrebno obravnavati za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov. Po podatkih GeSI (Global e-Sustainability Initiative – svetovna iniciativa za trajnostno rabo energije) bo svetovni delež izpusta CO2 emisij zaradi IT tehnologije narasel od 1,3% v letu 2002 do 2,3% v letu 2020. Hkrati se tudi podjetja zavedajo odgovornosti za zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida. Poleg tega je učinkovita poraba elektrike in vode ter trajnostna raba v informacijski tehnologiji pomemben dejavnik, ki ločuje vodilna podjetja od konkurence.

Novo poročilo podjetja Rittal o informacijski tehnologiji opisuje, kako lahko z meritvami ocenite realno učinkovitost podatkovnega centra. Uporabnikom predstavi način, na katerega bi morali direktorji informacijskih oddelkov v podjetju določiti ustrezen popis različnih parametrov za ugotavljanje učinkovitosti, ki so prilagojeni njihovim načinom uporabe. Spodaj je naštetih nekaj primerov ključnih meritev, ki so opisani v poročilu:

  • Učinkovitost infrastrukture podatkovnega centra – Data Center Infrastructure Efficiency (DCiE) – meritve, ki primerjajo skupno delovanje IT opreme s skupno porabo podatkovnega centra; v skladu s tem bi bila idealna DCiE vrednost 100 odstotkov za “stoodstotno učinkovitost”.
  • Učinkovitost emisij ogljika – Carbon Usage Effectiveness (CUE) – meritve, ki primerjajo trajnostno uporabo električne energije v podatkovnem centru glede na državne standarde.
  • Letno razmerje porabe energije – Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) – meritve, ki ocenjujejo učinkovitost hladilnih enot in upoštevajo mesto namestitve in temperaturo okolice.
  • Podjetja, ki ves čas zbirajo podatke o porabi energije in okolijskih predpisih ter izvajajo ustrezne meritve, lahko izdelajo analizo in določijo razloge za odstopanje od ciljne vrednosti. Takšna sistematična analiza omogoča učinkovito in trajnostno delovanje podatkovnega centra.

Poročilo podjetja Rittal z naslovom “Tehnološke meritve IT sistemov in podatkovnih centrov” lahko brezplačno prenesete z domače spletne strani podjetja Rittal: www.rittal.com/r?whitepaper-metrics-dc

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več