Računalništvo, telefonija
15.11.2011 17:20

Deli z drugimi:

Share

Učinkovito preprečevanje zlorab v IP telefoniji

IP telefonija je v porastu. Zasebnim in poslovnim uporabnikom prinaša številne prednosti, napredne funkcionalnosti in nižje cene. Vzporedno z rastjo smo žal priča tudi vse večjemu številu zlorab. Hekerji nenehno iščejo nove namestitve IP telefonskih central, v katere poskušajo vdirati.
IP telefonija
IP telefonija

Mnogo sistemskih administratorjev se ne zaveda potencialnih nevarnosti povezanih s tem in zaščiti sistemov IP telefonije ne posvečajo dovolj velike pozornosti. Ob vdoru prevzame heker nadzor nad IP telefonsko centralo, od koder začne vzpostavljati mednarodne telefonske pogovore proti najdražjim destinacijam, praviloma v afriške države kot so Somalija, Sierra Leone, ipd.

Slovenija po zlorabah oz. poskusih zlorab ne zaostaja za drugimi članicami EU. Operater od naročnika terja plačilo telefonskih pogovorov, ki lahko znašajo od nekaj tisoč, pa tudi nekaj deset tisoč evrov. V mnogih primerih naročnik izve za vdor šele, ko ga preseneti visok mesečni račun. Operater terja plačilo od naročnika, saj mora sam plačati račun afriškim operaterjem. Slednji v večini primerov sodelujejo s kriminalnimi združbami hekerjev, s katerimi si potem skupaj razdelijo nelegalno ustvarjene prihodke.


Operater Mega M nudi strankam večplastno skrb za varnost in zaščito. Povezava do naročnika je ustrezno kriptirana, s tem je prisluškovanje pogovorom onemogočeno. IP centrala je ustrezno zaščitena pred vdori. Kljub temu ima Mega M v svojem nadzornem centru napreden nadzorni sistem, ki omogoča spremljanje dogajanja v omrežju v realnem času in ustrezno alarmiranje, v kolikor prične promet določene stranke bistveno odstopati od normalnega povprečja. Tako lahko zagotovi hitro in pravočasno ukrepanje v primeru suma zlorabe. Poleg ugodnih cen, bonusa na dohodni promet in večjega nabora funkcionalnosti je to ena izmed ključnih prednosti operaterja Mega M pred konkurenco.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MEGA M d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MEGA M d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Napredni klicni center za radijske in TV postaje zaenkrat brezplačen!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MEGA M d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku