Računalništvo, telefonija
08.04.2017 12:41

Deli z drugimi:

Share

Ubuntu obupal nad namiznim okoljem Unity!

Namizje okolje Unity kmalu ne bo več del operacijskega sistema Ubuntu!
Namizje okolje Unity kmalu ne bo več del operacijskega sistema Ubuntu!

Odprtokodni operacijski sistem Ubuntu je ena izmed najboljših alternativ operacijskemu sistemu Windows 10, saj ponuja vse, kar potrebuje običajen uporabnik pri vsakdanjem delu. Na njem so namreč že prednameščeni vsi programi, ki so primerni tako za delo kot za preživljanje prostega časa. Uporabniki pa niso bili preveč navdušeni nad njegovim namiznim okoljem Unity, ki so ga programerji pod okriljem organizacije Canonical vgradili v Ubuntu pred šestimi leti.

Medtem ko so namizje okolje Unity uporabniki tabličnih računalnikov in računalnikov z zasloni na dotik takoj vzljubili, se je večina uporabnikov klasičnih namiznih in prenosnih računalnikov nad njim zgražalo. Okolje Unity jim namreč otežuje vsakodnevna opravila in je občasno tudi nestabilen pri uporabi. To še posebno drži pri uporabi operacijskega sistema Ubutnu v navezi z »eksotično« strojno opremo ali v navezi z nekoliko starejšimi namiznimi in prenosnimi računalniki.

Ker število nezadovoljnih uporabnikov namiznega okolja Unity narašča, so se pri organizaciji Canonical odločili, da se ga bodo znebili, njegovo mesto pa po brevzel Gnome. Novo namizno okolje lahko pričakujemo v novi različici operacijskega sistema Ubuntu, in sicer 18.04 LTS, ki bo na voljo šele aprila prihodnje leto. Do tedaj pa bo treba živeti z okoljem Unity.


Prijavi napako v članku