Igre
28.01.2010 11:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ubisoft grozi piratom z novim igričarskim protipiratskim mehanizmom

Piratom bo tokrat trda predla!
Piratom bo tokrat trda predla!

Programska hiša Ubisoft je najavila prihod izjemno inovativnega protipiratskega mehanizma, ki bo številnim piratom zagotovo povzročal veliko preglavic. Gre za prenovljeni zaščitni sistem DRM (Digital Rights Management), ki »zahteva« neposreden in neprekinjen dostop do svetovnega spleta skozi celotni čas igranja računalniške igre.

Novi protipiratski mehanizem temelji na računalništvu v oblaku, kjer se shranjuje potek igre. To pomeni, da bo tudi za nadaljevanje igre po prekinitvi nujno potreben dostop do svetovnega spleta. Igričarji bodo morali veljavnost svoje kopije računalniške igre preveriti le enkrat in sicer na spletnem portalu Ubi.com.

Dobra stran novega protipiratskega mehanizma pa je ta, da ni nikakršnih omejitev glede števila namestitev iger (ni namestitvene serijske številke) ter za poganjanje igre ne potrebujemo zgoščenke. Računalniška igra se bo seveda lahko sočasno igrala samo na enem računalniškem sistemu.

S prenovljenim zaščitnim sistemom DRM bo podjetje Ubisoft najprej opremilo računalniški igri Assassin’s Creed II in The Settlers 7. Kolikor se bo sistem izkazal za učinkovitega, bodo z njim zagotovo opremljene vse bodoče računalniške igre programske hiše Ubisoft. Računalniška igra Assassin’s Creed II bo na voljo 4. marca, The Settlers 7 pa šele 23. marca.

Vas zanima več iz te teme?
Ubisoft igre

Prijavi napako v članku