Računalništvo, telefonija
01.06.2012 13:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

TV Slovenija prešla na visokoločljivo oddajanje

Programa TVS 1 in TVS 2 sta sedaj na voljo tudi v visokoločljivi tehniki!
Programa TVS 1 in TVS 2 sta sedaj na voljo tudi v visokoločljivi tehniki!

Televizija Slovenija je naznanila, da je s 1. junijem začela oddajati programa TVS 1 in TVS 2 v visokoločljivi tehniki. S tem se je dejansko zaključilo poskusno obdobje, v okviru katerega je Televizija Slovenija preizkušala prenos televizijskih programov v visoki ločljivosti. Tako se je z junijem ukinil tudi visokoločljivi testni kanal.

Televizija Slovenija programa TVS 1 in TVS 2 oddaja v visokoločljivem formatu 1080i. Televizija visoke ločljivosti gledalcu ponuja lepšo in bolj ostro sliko ter drugačne kote gledanja in opazovanja dogodkov. Piko na i daje prostorski zvok. Z uvedbo prostorskega zvoka gledalcu pričarajo občutek realne prisotnosti na mestu dogodka. Vse vsebine, ki se predvajajo v visokoločljivem formatu, so označene z logotipom HD.

Programa TVS 1 in TVS 2 v visokoločljivi tehniki so žal vidna le naročnikom IP in kabelske televizije operaterjev Telekom Slovenije, Telemach, T-2, Amis in Skyline.Programa sta sicer na voljo v osnovnih naročniških paketih in ne kot del dodatno plačljivih paketov HD. Za spremljanje tovrstnih programov potrebujemo tudi ustrezen televizor. Tu velja omeniti še to, da se pri vsebinah, ki niso bile posnete v visoki ločljivosti, izvaja tako imenovana »povečava«. Zaradi tega tu ne moremo pričakovati enake kakovosti slike kot pri »čistokrvnih« HD vsebinah.


Prijavi napako v članku