Telefonija
04.06.2008 11:37

Deli z drugimi:

Share

Tušmobil v rekordnem času zagnal hitre mobilne storitve

Tušmobil d.o.o. je opravil prvi komercialni podatkovni klic visoke hitrosti samo tri tedne po podpisu pogodbe za nadgradnjo in razširitev 3G storitev z Nokia Siemens Networks. Hitra implementacija je omogočila Tušmobilu skoraj takojšnje ponujanje zmogljivejših storitev kot je npr. hitri mobilni širokopasovni internet.

Tušmobil je izbral Nokia Siemens Networks z namenom povečati omrežne kapacitete za ponujanje raznolikih visokovalitetnih storitev mobilnega dostopa do interneta, prenosa podatkov in multimedijskih storitev svojim naročnikom. Bistvo projekta je razširitev omrežja s 400 okolju prijaznimi baznimi postajami ter razširitev in optimizacija jedrnega omrežja z vodilno rešitvijo za mobilna stikala.

Nadgradnja bo pomembno izboljšala učinkovitost in pokritost omrežja, kar bo Tušmobilu omogočilo ponudbo novih storitev, kot je mobilna televizija. S HSPA (High-Speed Packet Access) tehnologijo bodo končnim uporabnikom omogočene visoke hitrosti prenosa z omrežja do 14.4 Mbps, odvisno od zmogljivosti telefona.

Med rešitvami za zmanjšanje stroškov je okolju prijazna Nokia Siemens Networks Flexi bazna postaja s prihrankom energije nad 60 odstotkov v primerjavi s tradicionalno 3G opremo, kot tudi Nokia Siemens Networks MSC Server softswitch rešitev, ki operaterjem omogoča povečanje komutacijskih zmogljivosti s prihrankom do 70 odstotkov operativnih stroškov, obenem pa podpira IP večpredstavnostne storitve prihodnosti.


Prijavi napako v članku