Poslovne rešitve
11.07.2021 18:21

Deli z drugimi:

Share

Tudi tehnologija potrebuje fizično varovanje

Tako kibernetska kot fizična varnost sta izjemnega pomena. Moderne tehnologije ne napadajo le spletni nepridipravi, naprave vam lahko ukradejo med dopustom, tatovi vdrejo v nepremičnino in podobno.

Da bi zavarovali svoje premoženje, morate razmišljati preventivno. Ko se tatvina že zgodi, je težko povrniti nastalo škodo. Za podjetje lahko to pomeni tudi krajšo ali daljšo prekinitev poslovanja, posledično izpad prihodkov in v najslabšem primeru ogrozi obstoj podjetja. Naučili smo se torej, da je po toči zvoniti prepozno. Zato čim prej poskrbite za varovanje. Cena varovanja je namreč proti škodi, ki lahko nastane, če tega nimate, zanemarljiva.

Poskrbijo, da do tatvin sploh ne pride

Recimo, da se ukvarjate s prodajo uporabniške tehnologije: trgovina in skladišče sta torej polna opreme, ki je magnet za nepridiprave. Z zanesljivo službo za varovanje boste spali veliko mirneje, saj bo poskrbela, da bodo prostori ostali nedotaknjeni tudi ko vas ne bo. Omenili smo zgolj en primer, dejstvo pa je, da varovanje prostorov zahteva skoraj vsaka dejavnost. V vsakem poslovnem prostoru so sredstva ali predmeti, ki so še kako mamljivi za nepridiprave vseh vrst. Vaša skrb pa je, da jim preprečite uspešen pohod.

Poletje je tu in z njim čas poletnih dopustov, ko poslovni prostori pogosteje samevajo, tatovi pa to dobro vedo. Da bi preprečili tatvine, so tu družbe, kot je Invarst d.o.o, ki poskrbijo, da do odtujitve sploh ne pride.

Vse za vašo varnost

V okviru fizičnega varovanja družba Invarst d.o.o. nudi skoraj vse, kar si pri fizičnem varovanju lahko »izmislite«. Izvajajo torej fizično varovanje v skladu z obstoječimi navodili za varovanje oseb, objektov in varovanega območja ter 24-urno receptorsko-varnostno službo, ki opravlja nadzor nad objektom, njegovo okolico ter usmerja in informira obiskovalce.

Vsi usposobljeni receptorji znajo aktivno vsaj en tuj jezik in po potrebi opravljajo tudi delo telefonista ali informatorja. Uniformirani varnostniki so seveda strokovno usposobljeni za opravljanje nadzora in varovanja. Po potrebi izvajajo tudi obhodno varovanje s poudarkom na stanju nepremičnin in premičnin.

V poslovnih prostorih pa ne prihaja samo do kraj, nepopravljivo škodo lahko povzroči tudi na primer izliv vode. Varnostniki Invarsta so usposobljeni tudi za prisotnost ob tovrstnih posegih. Poleg tega pa opravljajo tudi druge naloge po navodilih odgovornih oseb naročnika varovanja.

Zaposlitev delavcev invalidov

Družba Invarst d.o.o. je članica Zbornice republike Slovenije za zasebno varovanje, ima pridobljeno licenco za opravljanje fizičnega varovanja. Z odločbo Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve je leta 2000 pridobila status invalidskega podjetja.

Na podlagi projekta ustanovitve invalidskega podjetja so v podjetju Invarst d.o.o. upoštevali možnosti zaposlitve delavcev in delavcev invalidov, tako da so planirali še več dejavnosti. Poleg varovanja ljudi in premoženja zagotavljajo tudi omenjeno receptorsko službo, prevoz gotovine in vrednostnih papirjev, varovanje prireditev, imajo pa celo lastno tiskarno. V časih, ko se koronavirus še ni povsem polegel, nudijo tudi čiščenje in razkuževanje prostorov, da boste mirno sedli na svoje delovno mesto. Le kaj je bolj pomembnega kot sta varnost in zdravje?

Kaj je invalidska kvota?

Tudi  vaše podjetje plačuje obvezen prispevek zaradi neizpolnjevanja invalidskih kvot? Vsak delodajalec, ki zaposluje najmanj 20 oseb, ima obveznost izpolnjevanja invalidske kvote, kar pomeni, da mora zaposlovati od 2 do 6 odstotkov invalidov, odvisno sicer tudi od registrirane dejavnosti. Zavezanec lahko svojo obveznost glede kvote izpolni tako, da ima zaposleno predpisano število invalidov ali plača prispevek za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov.

Delodajalec, zavezanec h kvoti, ki ne izpolni kvote, mora za vsakega invalida, ki bi ga moral zaposliti, za izpolnitev predpisane kvote do vključno zadnjega dne v mesecu za pretekli mesec skladu plačati prispevek za spodbujanje zaposlovanja invalidov v višini 70 % minimalne plače.

Kako si lahko kot delodajalec znižate obveznost plačila prispevka? Če kot delodajalec ne izpolnjujete kvote z zaposlenimi invalidi, lahko delno ali v celoti znižate obveznost plačila prispevka za spodbujanje zaposlovanja invalidov na podlagi sklenjene pogodbe o poslovnem sodelovanju z invalidskim podjetjem Invarst d.o.o. (kot nadomestno izpolnitev kvote).

Za več informacij pišite na invarst.info@siol.net ali pokličite na telefonsko številko 031 524 544. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več