Računalništvo, telefonija
02.07.2015 13:56

Deli z drugimi:

Share

Tudi računalnikarji potrebujemo oddih. Naj bo inovativen. – Letenje pod vodno gladino

So stvari, ki nam vzamejo sapo. In so stvari, zaradi katerih radi zajamemo sapo. Ena takšnih je pripomoček za vodno zabavo Subglider, ki omogoča zabavno tridimenzionalno potovanje pod vodno gladino. Z njim lahko doživimo izjemno vožnjo v vodi in povsem novo izkušnjo podvodnega sveta – pod vodo lahko tudi letimo!
subglider
subglider

Subglider je pripomoček, ki omogoča plavanje, zavijanje in izvajanje različnih akrobacij pod vodno gladino ob pomoči vlečnega čolna. Sestavljen je iz dveh simetričnih plošč v obliki krila, ergonomsko obliko pa dopolnjuje odlična funkcionalnost. Plošči sta med seboj povezani z zglobom, ki omogoča vrtenje plošč okoli osi in s tem izjemno učinkovito upravljanje/zavijanje pod vodo.

Pripomoček Subglider so razvili inženirji podjetja Maremico, sicer specialisti s področja vodnih postelj Lectus in ležišč Leticia. Več kot 20 let izkušenj rabe sodobnih materialov in oblik je botrovalo razvoju inovativne rešitve Subglider.

»Ideja Subgliderja se rodila že leta 1990, na mojem prvem jadranju. Jadralci smo se hladili tako, da smo se s pomočjo vrvi vlekli za jadrnico. V naslednjih letih smo izdelali več prototipov plovnih pripomočkov iz lesa, ki pa se ni izkazal kot najprimernejši material, zato ga je nadomestila ustrezno obdelana plastična masa (PVC). Vesel sem, da sem sledil svojim sanjam in verjamem, da bodo s Subgliderjem uživali številni ljubitelji morja, podvodnih akrobacij in potapljanja ter se z njim počutili kot riba v vodi,« je povedal direktor podjetja Maremico Emil Marinšek.

Ker se zabavni pripomoček Subglider uporablja pod vodo, mora uporabnik zadrževati sapo ter uravnavati ušesni pritisk. Tehnike drsenja pod vodo so številne, hitro jih osvojijo tako mlajši kot starejši uporabniki. Že z nežnimi gibi rok lahko opravimo osupljive podvodne akrobacije: obračanje okoli svoje osi, plavanje v vse smeri, hoja po dnu morja in še marsikaj drugega. Krmiljenje Subgliderja je enostavno in predstavlja zabavo začetnikom ter tistim, ki so že vešči podvodnih akrobacij. Nekaj vragolij, ki jih lahko počnemo s Subgliderjem, si lahko ogledamo na videoposnetku: https://www.youtube.com/watch?t=66&v=RjhNnLxNs60.

Zabavni (pod)vodni pripomoček Subglider je naprodaj v različicah z več različnimi barvnimi in grafičnimi motivi. Njegova cena je 279 evrov. Subglider lahko naročimo tudi z lastnim grafičnim dizajnom. Doplačilo za personaliziran Subglider znaša 30 evrov. Med dodatki za Subglider velja izpostaviti še roko ter ploščo za pritrditev podvodne kamere, s katero lahko zajamemo svoje gibčno podvodno potovanje.

Podjetje Maremico omogoča tudi najem pripomočka Subglider, obdobje najema pa se lahko giblje med 2 in 21 dni.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku