Strojna oprema
05.02.2008 11:54
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi Evertone z navigacijskima sistemoma

Podjetje Trion iz Ljubljane je predstavilo navigacijska sistema Evertone, namenjena vsem, ki na poti potrebujete elektronskega vodiča bodisi pri iskanju ulic v domačem mestu ali načrtovanju poti po Evropi.

Na voljo sta lično izdelani napravi CE-N492 z zaslonom diagonale 10,9 cm (16:9, 480×272 točk) in CE-N442 z diagonalo 8,9 cm (4:3, 320×240 točk). Odlika navigacijskega sistema so prednaložene karte i-GO My Way, ki poleg podrobnih zemljevidov kar 42 držav Zahodne in Vzhodne Evrope vključujejo tudi jadransko območje (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Črna Gora ter Srbija, Makedonija). Li-ionska baterija s kapaciteto 1100 mAh omogoča delovanje naprave od 2 do 2 uri in pol, kar zadostuje za iskanje ulic ali krajev po bližnji okolici, za daljšo pot pa je za nemoteno navigacijo priporočljivo priklopiti napravo v napajalnik avtomobila.

Upravljanje s programom poteka prek zaslona na dotik, kateremu je priloženo pisalo za lažje brskanje po menijih. Navigacijski sistem se odziva hitro, prav tako pa je hiter tudi preklop med navigacijo v druge menije. Na pomnilniško kartico je moč naložiti tudi druge uporabne programe, s čimer naprava lahko postane PDA dlančnik, na katerem tečejo programi za gledanje in poslušanje vsebin, urejevalniki in pregledovalniki besedil, igre, organizatorji in podobno.

V kompletu so programska oprema na CD-ju, USB priključek, polnilnik za polnjenje baterij prek izmenične napetosti 100/240 V in 12/24 V v avtu, nosilca za namestitev naprave na armaturo in vetrobransko steklo ter SD pomnilniška kartica kapacitete 2 GB (podpira tudi pomnilniške kartice tipa MMC).

Maloprodajna cena navigacijskega sistema CE-N442 je 229 €, sistema CE-N492 pa 299 €.


Prijavi napako v članku