Računalništvo, telefonija
19.03.2020 07:00
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu so vse novosti podjetja Apple, ki navdušujejo!

Novi izdelki podjetja Apple za 2020 navdušujejo, predvsem pa prenovljena tablica iPad Pro.
Novi izdelki podjetja Apple za 2020 navdušujejo, predvsem pa prenovljena tablica iPad Pro.

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki prisegate na izdelke podjetja Apple. Računalniški gigant je namreč prenovil bogato paleto izdelkov, ki vas bodo zagotovo takoj prevzeli. Prenove pa so bili deležni tablični računalnik iPad Pro, prenosni računalnik MacBook Air in miniaturni računalniški sistem Mac Mini, »predstavitev« novincev pa je potekala kar preko svetovnega spleta, saj pandemija koronavitusa še vedno grozi celotnemu človeštvu.

iPad Pro

Podjetje Apple s prenovljenim tabličnim računalnikom iPad Pro ni razočaralo. Novost je namreč opremljena z mobilnim procesorjem A12Z Bionic, kar pomeni, da se ta lahko sedaj brez težav kosa celo s prenosnimi računalniki z operacijskim sistemom Windows. Poleg tega najdemo tu še širokokotno spletno kamero, izboljšane mikrofone in posebno tipkovnico Magic Keyboard s sledilno ploščico, ki podpira več dotikov hkrati.

Celoto zaključuje mobilni operacijski sistem iPadOS 13.4, ki prinaša kar nekaj uporabnih novosti, predvsem povezanih z novo sledilno ploščico. Za prikazovanje slik sta na voljo zaslona s 27,9-centimetrsko (11-palčno) in 32,8-centimetrsko (12,9-palčno) diagonalo, ki temeljita na osnovi tehnologije Liquid Retina in podpirata izris slik s povprečno frekvenco 120 sličic na sekundo. Tu sta na voljo tudi dva fotoaparata ločljivosti 12 milijonov točk.

Novi tablični računalnik iPad Pro seveda ne bo poceni. Za manjšo različico bo v Združenih državah Amerike namreč treba odšteti preračunanih 733 evrov. Večji model z 12,9-palčno diagonalo pa bo vrednoten na preračunanih 916 evrov. Tudi tipkovnica zanju ne bo poceni, saj se maloprodajna cena giba med preračunanimi 274 evri in 320 evri.

MacBook Air

Nadvse zanimive prenove je bil deležen tudi prenosni računalnik MacBook Air. Novost je namreč bogatejša za inovativno tipkovnico Magic Keyboard, pomnilnik za shranjevanje podatkov od kapacitete 256 gigabajtov do dveh terabatov in štirijedrni procesor. Vgrajena grafična kartica podpira izris na zunanji zaslon z ločljivostjo do 6K, zaslon pa razpolaga s 13-palčno oziroma 33-centimetrsko diagonalo in temelji na tehnologiji Retina.

Maloprodajna cena novosti je nekoliko nižja od njegovega predhodnika. Za nakup vstopnega modela novosti bo namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 916 evrov.

Mac Mini

Prenove je bil seveda deležen tudi miniaturni osebni računalnik Mac Mini. Ta je bogatejši tudi za večjo kapaciteto za shranjevanje podatkov, in sicer od 256 gigabajtov do dveh terabajtov. Maloprodajna cena vstopnega modela je v Združenih državah Amerike postavljena na preračunanih 733 evrov, kar seveda ni ravno poceni.


Prijavi napako v članku